ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ANTIFA ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ (07/05)

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι χθες Τρίτη 7 Μάη το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ακάλεστη συγκέντρωση και σύντομη πορεία στο κέντρο της Λαμίας, από περίπου 50 φασίστες νεοναζί με αφορμή την “εθνικιστική πρωτομαγιά”. Την πρώτη Μάη στη πόλη της Λαμίας, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 3 διαφορετικά καλέσματα, από διάφορους πολιτικούς χώρους, συνθήκη η οποία ήταν απαγορευτική για την παρουσία νεοναζί την ημέρα αυτή. Δεν θεωρούμε τυχαίο ότι η εκδήλωση στις 07/05, έλαβε μέρος την συγκεκριμένη ημερομηνία και χωρίς κάλεσμα, καθώς ο φασισμός ουδέποτε είχε σχέση με τους εργατικούς αγώνες και η παρουσία τους είναι ανεπιθύμητη.
Δεν είναι πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τους φασίστες στην πόλη και όσες φορές αυτοί έχουν τολμήσει να σηκώσουν κεφάλι με οποιονδήποτε τρόπο, πάντα βρισκόμασταν απέναντί τους τόσο εμείς, όσο και συλλογικά το τοπικό κίνημα. Με το που ενημερωθήκαμε για το συμβάν κινηθήκαμε σε όλη την πόλη της Λαμίας για να διαπιστώσουμε πως όλοι τους ήταν πλέον άφαντοι. Στη συνέχεια πρωταρχικό μας μέλημα ήταν να απαλλάξουμε την πόλη από οποιοδήποτε σημάδι παρουσία τους. Για τον λόγο αυτό, καθαρίσαμε την πόλη συγκεντρώνοντας το έντυπο υλικό τους όπως τρικάκια, μπροσούρες και αυτοκόλλητα, από τα οποία και διαπιστώσαμε πως η εν λόγω φασιστοσύναξη αποτελούνταν από φασίστες και νεοναζί από Αθήνα και κεντρική Ελλάδα (Propatria, Αυτόνομοι εθνικιστές, Φασίστες από Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο). Στη συνέχεια κινηθήκαμε στη πλατεία Κοντοπούλου (Καράβι), που ήταν το σημείο συγκέντρωσής τους, όπου πατήσαμε και σβήσαμε όλα τα φασιστοσυνθήματα.
Η θλιβερή μειοψηφία των ντόπιων φασιστών, ας βάλει καλά στο “μυαλό της” πως είτε μόνοι τους, είτε με οργανωμένα υπόγεια καλέσματα, δεν θα βρει κανένα πρόσφορο έδαφος στη Λαμία. Η αντιφασιστική δράση οφείλει να έχει διάρκεια και συνέπεια, πράγμα το οποίο εδώ και χρόνια ορθώνει τοίχο απέναντι στην οποιαδήποτε φασιστική παρουσία και ρητορική μίσους. Αντιφασιστική αφύπνιση μέχρι το τσάκισμα και του τελευταίου φασίστα, πολιτικός αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση.
Περιφρουρούμε τις πόλεις μας, τσακίζουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.
Υ.Γ: ΟΛΟ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΜΕ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ.
Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστ(ρι)ων Λαμίας
This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *