Ενημέρωση από παρεμβάσεις με ανάρτηση πανό σε πανεπιστημιακούς χώρους και στην πόλη, αναφορικά με την δολοφονία των Τεμπών

Μέσα στα πλαίσια των δράσεων αντιπληροφόρησης της συνέλευσής μας σχετικά με την πολύνεκρη κρατική-καπιταλιστική δολοφονία των Τεμπών και ώς συνέχεια των σχετικών παρεμβάσεων που πραγματοποιήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, αποφασίσαμε να επανέλθουμε εκ νέου. Για το λόγο αυτό, την Τρίτη 21 Μαρτίου τις πρωινές ώρες μέλη της συνέλευσης αναρτήσαμε πανό στην σχολή της Πληροφορικής στην περιοχή Γαλανέικα όσο και στο πρώην ΤΕΙ όπου στεγάζονται οι υπόλοιπες πανεπιστημιακές σχολές. Με τις παρεμβάσεις αυτές επιχειρήσαμε να απευθυνθούμε στους φοιτητές/-τριες , καθώς αρνούμαστε να παραβλέψουμε πως η πλειοψηφία των νεκρών στα Τέμπη ήταν νέοι άνθρωποι μέλη της φοιτητικής κοινότητας , που συνειδητά επέλεγαν την χρήση του Σιδηροδρόμου ως φθηνό και ασφαλές μέσω μεταφοράς. Για εμάς οι κρατιστές και εξουσιαστές, που με τις πολιτικές που εφαρμόζουν, επιμένουν να απαξιώνουν την δημόσια Παιδεία , που προετοιμάζουν το έδαφος για τις αυριανές στρατιές των επισφαλών και χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων, κομμένων και ραμμένων στις ορέξεις του κεφαλαίου και των αφεντικών ,  είναι οι ίδιοι σήμερα που βρίσκουν ως απαραίτητη “θυσία” ή “ευκαιρία” για τα ιδιωτικά τραίνα, το να στέλνουν στο θάνατο τους φοιτητές/-τριες με εισιτήριο.

Στα πανό αναγραφόταν “ΚΕΡΔΗ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤ(ΡΙ)ΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ-  ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ , ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ , ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ , ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕ ΕΙΣIΤΗΡΙΟ- ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ , ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ- ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Α)

Με τις τελευταίες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη, με αφορμή το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, να παραμένουν μαζικές, επιχειρήσαμε να απαντήσουμε και να τοποθετηθούμε σχετικά, πάνω στο ερώτημα του πως θα πρέπει να συνεχίσει από εδώ και στο εξής η δράση όλου αυτού του πολύμορφου κινήματος αμφισβήτησης και οργής απέναντι στο πολιτικό σύστημα που επιμένει να θεοποιεί το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Για τον λόγο αυτό,  στις 22 Μαρτίου το πρωί , αναρτήσαμε πανό στην πλ. Ελευθερίας.

Στο πανό αναγραφόταν “ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ-, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ , ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΕΡΓΑΤΙΚΑ “ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ” , ΑΚΡΙΒΕΙΑ , ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ- ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ-Η ΔΙΚΑΙOΣΥΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ-ΔΙΑΡΚHΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ , ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Α)

Συνέλευση Αναρχικών-Αντιεξουσιαστών/-τριών Λαμίας

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *