Ενημέρωση από συγκέντρωση-πορεία για 17Ν στη Λαμία

Το κάλεσμά της συνέλευσης για την φετινή συγκέντρωση, με αφορμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου, είχε δοθεί για τις 19.00 στην πλατεία Ελευθερίας , ενώ μισή ώρα αργότερα ακολουθούσαν και τα καλέσματα των αριστερών (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ). Με την ώρα να περνάει, όλο και περισσότερος κόσμος μαζευόταν στην πλατεία , με τους συγκεντρωμένους/-ες να ξεπερνούν τα 60 άτομα. Το στήσιμο της μικροφωνικής καθυστέρησε αρκετά καθώς ο Δήμος Λαμίας , σε μία προσπάθεια να σαμποτάρει τις συγκεντρώσεις που συχνά πραγματοποιούνται στην πλατεία, εξαφάνισε ως διά μαγείας όλες τις παροχές ρεύματος !!! Η προσυγκέντρωση διήρκεσε περίπου μια μίση ώρα , με μικροφωνική , κατά την διάρκεια της οποίας αναρτήθηκε πανό, μοιράστηκαν εφημερίδες ΑΠΑΤΡΙΣ και πετάχτηκαν τρικάκια στην πλατεία. Στην συνέχεια ακολούθησε πορεία με το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑς  να είναι μπροστά με 20 περίπου άτομα και το αναρχικό μπλόκ να ακολουθεί με περίπου 30 άτομα.
Ακολουθήθηκε για ακόμη μια φορά το μεγάλο δρομολόγιο, δηλαδή από όλες τις πλατείες του κέντρού αλλά και από τα γραφεία των νεοναζί. Αξίζει να σημειωθεί πώς σε ολόκληρο το κέντρο επικρατούσε απόλυτη αστυνομοκρατία, καθώς μπάτσοι όλων των ειδών βρίσκονταν παντού , με τους περισσότερους από αυτούς να συνωστίζονται στα γραφεία των φασιστών και απέναντι στα δικαστήρια. Κατά την διάρκεια της πορείας , φωνάχτηκα πολλά συνθήματα με καλό παλμό και γράφτηκαν συνθήματα σε τοίχους. Η πορεία ολοκληρώθηκε στην Ελευθερίας όπου ο συγκεντρωμένος κόσμος παρέμεινε για ακόμη ένα μισάωρο.
Οι εντυπώσεις μας για την πορεία ήταν θετικότατες , παρόλα αυτά, ο χλευασμός όλων των συγκεντρωμένων για τον Δήμο Λαμίας και τις θρασύδειλες  τακτικές που ακολουθεί, ήταν επίσης  έκδηλος. Τέλος η αστυνομοκρατία που τείνει να γίνει καθεστώς στην πόλη , σε όλες τις συγκεντρώσεις και πορείες τον τελευταίο καιρό , μας φέρνει στο μυαλό εποχές δυο χειμώνες πριν.

Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών /-τριών Λαμίας, μέλους της Αναρχικής Ομοσπονδίας

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *