Κείμενο από αντιφασιστική πορεία για την δολοφονία Παύλου Φύσσα στη Λαμία

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΕΙΧΕ 388.387 ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΦΗΦΟΦΟΡΕ ?

Το βράδυ της 17ης, ξημερώματα 18ης Σεπτέμβρη του 2013, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας δολοφονείται στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του Γ. Ρουπακιά, ενεργό μέλους της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος, υπερασπιζόμενος τους φίλους του, αντιμετώπισε μέχρι τελικής πτώσης 60 περίπου θρασύδειλους φασίστες, παρουσία μπάτσων της ομάδας ΔΙΑΣ. Η δολοφονία αυτή έρχεται να προστεθεί σε αυτή του Σαχζάτ Λουκμάν λίγους μήνες πριν και δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το αποκορύφωμα των εκατοντάδων επιθέσεων, τραμπουκισμών και ξυλοδαρμών που οι φασίστες πραγματοποιούσαν τα τελευταία χρόνια. Στο στόχαστρό τους βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι μετανάστες και πρόσφυγες, συνδικαλιστές, αντιφασίστες κομμουνιστές και αναρχικοί. Γνωστή είναι και η εμπρηστική τους δράση σε σπίτια μεταναστών, χώρους λατρείας αλλά και στέκια, καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους, γνωστούς για τον ανατρεπτικό τους λόγο.

Με το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, την αυξανόμενη κοινωνική αποδοκιμασία στο πολιτικό σύστημα και τις εντεινόμενες αντιμεταναστευτικές πολιτικές που εφάρμοζε το κράτος, οι εξουσιαστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα πολύμορφο κίνημα αμφισβήτησης δυναμωμένο απ’την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, καθώς και από τα αμεσοδημοκρατικά κινήματα πλατειών των αγανακτισμένων. Οι φασίστες της Χ.Α., το οργανωμένο παρακράτος που δρούσε πάντα στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων, πλάι στις διμοιρίες των ΜΑΤ, ήρθε η ώρα να αξιοποιηθεί απ’το σύστημα σαν ένα ακόμα εμπόδιο απέναντι στους λαικούς αγώνες και διεκδικήσεις. Έτσι, από το 2011, με τη βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ, η ‘’μικρή’’ νεοναζιστική συμμορία της Χ.Α., ξεκίνησε να μετατρέπεται σε ένα νέο ‘’εναλλακτικό’’ πολιτικό κόμμα για να εισέλθει στο κοινοβούλιο λίγους μήνες μετά. Οι μαχαιροβγάλτες τραμπούκοι του χθες, μέσα από την ‘’μεταμόρφωση’’ των βουλευτικών θέσεων και κρατικών χρηματοδοτήσεων, παρέλασαν σε τηλεοπτικά πάνελ ξερνώντας παντού τον ρατσιστικό τους εμετό και ωραιοποιήθηκαν σε lifestyle εκπομπές. Ηρωικοποιήθηκαν με στημένα ρεπορτάζ δήθεν βοηθώντας ανυπεράσπιστες γιαγιάδες, οργανώνοντας συσσίτια μίσους και αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες.

Την ίδια στιγμή που η καλοστημένη δημοσιογραφική προπαγάνδα παρήγαγε αδιάκοπα ξενοφοβικά ρεπορτάζ προβάλλοντας συνεχώς τους φασίστες, οι ίδιοι εντός κοινοβουλίου καταπιάστηκαν με ζήλο στο να αποδείξουν στα αφεντικά τους πόσο χρήσιμοι ειναι. Η ‘’αντισυστημική’’ Χ.Α., αντί για σφαλιάρες στα λαμόγια όπως υποσχόταν, ψήφισε υπέρ των φοροελαφρύνσεων εφοπλιστών, τη διαγραφή χρεών των ΠΑΕ,στήριξε πλήθος ιδιωτικοποιήσεων (π.χ. Αγροτική τράπεζα), δημοσίων επιχειρήσεων καθώς και δημόσιας ακίνητης περιουσίας (παραλίες, νησιά κλπ), στήριξε τις απολύσεις εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δημιούργησε άτυπα δουλεμπορικά γραφεία “εύρεσης εργασίας μόνο για Έλληνες” με ημερομίσθιο 15€! Η ουσία όλων αυτών των χτυπητών παραδειγμάτων είναι ότι η Χ.Α. ουδέποτε συγκρούστηκε, αλλά στήριξε και στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο, ενδυνάμωσε το ήδη υπάρχον κράτος καταστολής και υπερασπίστηκε το υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης, πετώντας στα σκουπίδια τις όποιες δήθεν αντιμνημονιακές της υποσχέσεις, τις οποίες ψελλίζει μόνο και πάντα για ψηφοθηρικούς λόγους.

Φτάνοντας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τους φασίστες της Χ.Α. να δρουν προκλητικά ανενόχλητοι για καιρό, η οργή του κόσμου ξεχείλισε και το αντιφασιστικό κίνημα φούντωσε. Το πολιτικό σύστημα και οι δημοσιογράφοι που γιγάντωσαν το φασιστικό θηρίο, φοβισμένοι από τη μαζική αντίδραση φυλακίζουν τους φασίστες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ταυτόχρονα, μέσα από δίκες-παρωδία, η ναζιστικά συμμορία αποφυλακίζεται μαζικά και οι κατηγορίες πέφτουν. Τα ίδια δικαστήρια που εξαντλούν την αυστηρότητά τους εξοντώνοντας αγωνιστές με πολυετής ποινές φυλάκισης, εξαντλούν τις 18μηνες προφυλακίσεις χωρίς στοιχεία και εφευρίσκουν κατηγορητήρια εναντίον συντρόφων μας, είναι τα ίδια δικαστήρια που αποφυλακίζουν φασίστες και δημιουργούν αργά και σταθερά τη ‘’νέα’’ καθαρή Χρυσή Αυγή.

Εμείς ως αναρχικοί-αντιεξουσιαστές/-τριες πιστοί στο αντιφασιστικό καθήκον, δεν περιμένουμε δικαστικές καταδίκες και θα βρισκόμαστε πάντα απέναντι στη Χ.Α. και όλα τα φασιστικά μορφώματα. Ο φασισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος εκμετάλλευσης που πολεμάμε. Οι αγωνιζόμενοι/-ες θα είναι αυτοί που θα περάσουν σαν οδοστρωτήρας πάνω απ’τη φασιστική απειλή, ξεβρωμίζοντας τις πόλεις, τα χωριά, τις γειτονιές και τις σκεψεις μας από το φασιστικό δηλητήριο. Να ανθίσουν παντού οι antifa ομάδες-συνελεύσεις, και να τσακίσουμε οριστικά τον φασιστικό κίνδυνο.

Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών/-τριών Λαμίας

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *