Ανταπόκριση αντιφασιστικής πορείας στη Λαμία για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μαχαίρι χρυσαυγίτη

Σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, με αφορμή τη εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από μαχαίρι νεοναζιστικού σκουπιδιού , τις απογευματινές ώρες συγκεντρωθήκαμε μαζί με πλήθος αριστερών , αντιφασιστών και ανένταχτων στην πλατεία Πάρκου. Κατα τις 9 μ.μ. ξεκίνησε και η αντιφασιστική πορεία. Αναλυτικότερα το σώμα της πορείας αποτελούνταν από ένα ενιαίο μπλοκ στο οποίο συμμετείχαν περίπου 150 με 200 άτομα όλων των ηλικιών.

 Η πορεία κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας, τα οποία «κοσμούνταν από μια θλιβερή δεκάδα (το πολύ) νεοναζί φυσικά μέσα  στην διακριτική αγκαλιά των μπάτσων οι οποίοι καραδοκούσαν απέναντι και γύρω από τα γραφεία . Σημειώθηκαν έντονες λογομαχίες , φωνάχτηκαν αντιφασιστικά συνθήματα με δυνατό παλμό και μετά από ολιγόλεπτη στάση η πορεία έστριψε  δίπλα από την στοά Μουσάτου.Στην πίσω μεριά της στοάς- τρύπας τους, ο κόσμος της πορείας συναντήθηκε και πάλι με τα φασιστοειδή , μόνο που αυτή τη φορά πέρα από συνθήματα και λογομαχίες σημειώθηκε και μικρής έντασης πετροπόλεμος και ρήψης μπουκαλιών . Η πορεία συνέχισε το δρομολόγιό της περνώντας από την πλατεία Λαού, ακολούθησε τις οδούς Καραισκάκη, Αντιγόνης και Υψηλάντου, διέσχισε την πλατεία Ελευθερίας , και μέσω της πλατείας Διάκου κατέληξε ξανά στην πλατεία Πάρκου. Τα συνθήματα καθόλη τη διάρκεια είχαν έντονο παλμό και οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν πάρα πολύ θετικές . Ακούστηκαν συνθήματα όπως «όταν οι φασίστες σφάξουν τα παιδιά σας, τότε μονάχα θα βγείτε απ’τα κλουβιά σας , το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει, φασίστες κουφάλες …κλπ» .

Παρά τη λήξη της πορείας ο κόσμος αρνούνταν πεισματικά να αποχωρήσει από την πλατεία . Καθώς η ώρα περνούσε μια ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε και πάλι εναντίων των φασιστών οι οποίοι κρύβονταν ακόμα μέσα στα σκοτάδια της στοάς. Αυτή τη φορά οι μπάτσοι παρατάχθηκαν απέναντί μας για να διαφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των νεοναζί από τους πιο θερμόαιμους αντιφασίστες . Ύστερα από την ομόφωνη απόφαση των παρευρισκομένων η ομάδα αυτή επέστρεψε στην πλατεία μέχρι και τη λήξη της συγκέντρωσης .Αξίζει να σημειωθεί οτι αρκετός κόσμος που δεν γνώριζε για την πορεία ενσωματώθηκε σε αυτή κατα την διάρκειά τής .

Και τωρα λίγα λόγια για τους νεοναζί της πόλης μας…Δεν γνωρίζουμε κατα πόσο είναι δυνατόν οι ίδιοι να θεωρούν ,έτσι όπως μας «αποκαλύπτουν» στην ιστοσελίδα τους , πως αυτή η ισχνή μειοψηφία ( ή μάλλον παρέα) φασιστών απέτρεψε τον αριθμιτικά πολλαπλάσιο όγκο διαδηλωτών από το να τους κοπανήσουν, είναι απλά γελασμένοι. Καλά θα κάνουν να πάψουν να προκαλούν και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτά που λένε , ιδιαιτέρως όταν οι παραπομπές των βίντεο τα οποία οι ίδιοι δίνουν αποδεικνίουν ακριβώς το αντίθετο των λεγομένων τους.  Ακόμη μας προκάλεσε έκπληξη που από τις σαράντα μεραρχίες ψηφοφόρων του Μιχαλολιάκου, αλλά και από τους τοπικούς ψήφους , βρέθηκε μόνο μία χούφτα «γραφικών» να υπερασπιστεί την βρομιά που οι ίδιοι αποκαλούν ιδεολογία και «πολιτικό» χώρο. Ας τελειώνουμε με τα πολλά λόγια , φασίστες … έτσι όπως και παλιά , έτσι και τώρα, είσασταν, είστε και θα είστε η ντροπή  και το σίχαμα της κοινωνίας.  

 

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ

34ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΦΑΣΙΣΤΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *