Αντιεκλογικό κείμενο που μοιράστηκε στη Λαμία ενάντια στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μάη

Η ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ  ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΙΩΝΕΙΣ

Ζούμε σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, όπου τα όνειρα και οι επιθυμίες μας κουρελιάζονται καθημερινά , ενώ επιβιώνουμε μέσα σ’ ένα σύστημα, όπου ο βαθμός της εξαθλίωσή μας ρυθμίζεται έτσι ώστε να ευημερούν  πάντα, τα οικονομικά διαγράμματα και οι δείκτες κερδοφορίας των αφεντικών και των κρατών μας. Την ίδια στιγμή που ο ταξικός αυτός πόλεμος εντείνεται με μεγαλύτερη ένταση από ποτέ, η αστική δημοκρατία απαιτεί για ακόμη μία φορά την συναίνεσή μας  , για να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο , μέσω του περιβόητου θεσμού των εκλογών . Η ψήφος δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μία ψευδαίσθηση την οποία  απλόχερα μας προσφέρουν οι εξουσιαστές, έτσι ώστε να θεωρήσουμε πως με το μέσο αυτό λαμβάνουμε και εμείς μέρος στην λήψη των κεντρικών αποφάσεων , άσχετα αν αυτές λαμβάνονται για εμάς , χωρίς εμάς , μέσα σε ένα συχνά αστυνομικά περιφρουρούμενο κοινοβούλιο αλλά και μέσα στα κομματικά γραφεία, εν αγνοία μας.

Θα πρέπει επιτέλους να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στην καταπίεση που δεχόμαστε από την εξουσία και τους διαχειριστές της , καταρρίπτοντας συνειδητά τις εκλογικές αυταπάτες , στεκόμενοι απέναντι σε κάθε λογική ανάθεσης και εκπροσώπησης των ζωών , των διεκδικήσεων και των ονείρων μας. Να μην αποσπάσουν καμία κοινωνική νομιμοποίηση, όλοι αυτοί που ευθύνονται για την βαρβαρότητα την οποία βιώνουμε στο πετσί μας ,  άσχετα αν ορισμένοι από αυτούς φιγουράρουν πια με τον μανδύα του “μνημονιακού” είτε του “αντιμνημονιακού”. Όλοι τους είναι εξίσου ένοχοι μιας και η εκμετάλλευση ανθρώπου προς άνθρωπο διαχρονικά, πλέον  η οικονομική κρίση  όπως και τα κάθε λογής μνημόνια, αποτελούν γεννήματα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος που οι ίδιοι υπερασπίζονται είτε ενδυναμώνουν  μέσω του εκλογικού θεσμού και της ενεργής συμμετοχής τους σε αυτόν.  Μοναδική πραγματικότητα αποτελεί το πώς, άσχετα με το εκλογικό αποτέλεσμα και τους συσχετισμούς δυνάμεων των κομμάτων , εντός και εκτός του κοινοβουλίου, οι συνθήκες επιβίωσης σχεδόν για το σύνολο της κοινωνίας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καλυτερεύσουν .

Φυσικά το άκυρο , η συνειδητή αποχή αλλά ακόμα και το εκλογικό σαμποτάζ δεν είναι αρκετά από μόνα τους , εάν δεν συνοδεύονται από την ταυτόχρονη  ενεργή και κινηματική αντίσταση όλων μας. Να δημιουργήσουμε αυτοοργανωμένες  και αντιιεραρχικές δομές αντίστασης , μέσα από την θεμελίωση των συνελεύσεων ,την συνδιαμόρφωση των απόψεων και την οργάνωση δράσεων  ενάντια στο υπάρχον, σε κάθε χωριό και πόλη , ακόμα και στην τελευταία γειτονιά ,  σ’ όλους τους χώρους εργασίας , μάθησης αλλά και διασκέδασης , ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα τις ήδη υπάρχουσες εστίες αντίστασης . Ακόμη και αν ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση πάνω στα συντρίμμια της σημερινής πραγματικότητας είναι ακόμη μακρύς ,  η αναρχική-αντιεξουσιαστική προοπτική για την αυριανή κοινωνία φαντάζει ρεαλιστικότερη από ποτέ. Την ίδια στιγμή που ολόκληρο το εξουσιαστικό οικοδόμημα κλυδωνίζεται βίαια από τις κοινωνικές εκρήξεις και αναταραχές , το μικρόβιο της πραγματικής και ουσιαστικής ελευθερίας φαίνεται να είναι καλά ριζωμένο στις καρδιές των ολοένα αυξανόμενων αντιστεκόμενων και εξεγερμένων των οποίων τα όνειρα και οι προσδοκίες για το αύριο, δεν χωρούν σε καμία περίπτωση μέσα σε μία κάλπη και κανένα κομματικό μαντρί.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ                                                                                

ΑΚΥΡΟ-ΑΠΟΧΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑZ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΑΝΤΟΥ

Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών/τριών Κεντρικής Ελλάδος

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *