Ενημέρωση από πορεία 1ης Μάη στην πόλη της Λαμίας

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λαμίας η καθιερωμένη πορεία της Πρωτομαγιάς, με τα κλασσικά δύο καλέσματα , το ένα στην πλατεία Πάρκου του ΠΑΜΕ και το άλλο όλων των υπολοίπων στην πλατεία Ελευθερίας. Για κάλεσμα της ΓΣΕΕ ούτε λόγος , μιας και οι εν λόγω εργατοπατέρες έχουν εξαφανιστεί καιρό τώρα από προσώπου Γής.  Αναλυτικότερα, γενικά στο κέντρο της πόλης δεν υπήρχε πολύς κόσμος, φαινόμενο που συμβαίνει σχεδόν κάθε πρωτομαγιά δυστυχώς, μιας και ο περισσότερος κόσμος πραγματοποιεί εκδρομές εκτός.

Τώρα , και τα δύο καλέσματα ήταν στις 10.00 το πρωί , με αυτό του ΠΑΜΕ να αριθμεί γύρω στα 100 άτομα , ενώ αυτό όλων των υπολοίπων να αριθμεί λίγο λιγότερο κόσμο. Εκτός από το δικό μας αναρχικό-αντιεξουσιαστικό μπλόκ, συμμετείχαν επίσης με ξεχωριστά μπλόκ οι Συλλογικότητες της Λαμίας, Ανταρσία , (Μ-Λ)ΚΚΕ-ΚΚΕ(μ-λ) , Σύριζα κ.α με τα πρωτοβάθμια σωματεία να λάμπουν δια της απουσίας τους για πρώτη φορά.  Κατά τις 11.00 η πορεία ξεκίνησε , ακολουθώντας το καθιερωμένο δρομολόγιο του κέντρου περνώντας από πλ.Διάκου, πλ. Πάρκου , πλ. Λαού και τέλος Ελευθερίας και πάλι. Η παρουσία των μπάτσων ήταν διακριτή καθ’ όλη την διάρκεια της πορεία με κλούβα ακόμα και πάνω στην πλατεία Ελευθερίας , ΔΙΑΣ, περιπολικά και ασφαλίτες παντού.

Το αναρχικό -αντιεξουσιαστικό μπλόκ  αποτελούσαν 30 περίπου άτομα , σύντροφοι αλλά και ανένταχτοι,  φωνάζοντας συνθήματα με δυνατό παλμό καθ όλη την διάρκεια με ποικίλες θεματικές όπως εργασιακά , αντικατασταλτικά , αντιφασιστικά κ.α τα οποία γίνονταν ακουστά με ενθουσιασμό είτε και υιοθετούνταν από διαδηλωτές άλλων μπλόκς, ενώ γράφτηκε και σύνθημα σε πρόσοψη τράπεζας του κέντρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το πέρασμα της πορεία από την πλ Πάρκου όπου και ήταν μαζεμένοι οι παμήτες, στολίστηκαν με συνθήματα όπως “Αλήτες Λέρες Εργατοπατέρες”, “Ούτε ΠΑΜΕ ούτε ΓΣΕΕ , στα χέρια σου οι αγώνες αντίσταση λαέ” και “Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι , αυτοί θα σε προδώσουν στην Βάρκιζα και πάλι”…  Στο πανό μας αναγραφόταν  “ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ, 1Η ΜΑΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ” . Σε γενικές γραμμές πολύ θετικές εντυπώσεις από όλες τις πλευρές. Κρατάμε γερά!!!

Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΜΙΣΟΣ ΤΑΞΙΚΟ,

ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΤΣΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *