Παρέμβαση με τρικάκια για τους 3 απολυμένους του ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ,στη Λαμία

Αυτή την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, το απόγευμα κατά τις 20.30, μέλη της συνέλευσης πραγματοποίησαν παρέμβαση με τρικάκια, τα οποία πετάχτηκαν σε όλη την πρόσοψη του ανοιχτού ακόμα, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ στη Λαμία. Αφορμή στάθηκαν οι 3 απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κατάστημα λίγο καιρό πριν
Το παιχνίδι γνωστό για αφεντικά και εργοδοσίες όλων των ειδών, να προσπαθούν δηλαδή να αφανίσουν ολους τους εργαζόμενούς τους, που λαμβάνουν ένα σχετικά αξιοπρεπή μισθό μετά από συνεχή και πολυετή δουλειά, με θεμελιωμένα τουλάχιστον τα βασικά εργασιακά δικαιώματα. Ο προφανής σκοπός τέτοιων απολύσεων είναι πάντα η πρόσληψη νέων ηλικιακά εργαζομένων , που λόγω της ανεργίας εκβιάζονται σε εξοντωτικά ωράρια με ψίχουλα για αμοιβές. Φυσικά αυτή είναι η νέα “μόδα” των πολυκαταστημάτων. Να επιβάλλουν στους εργαζόμενους/-ες, ένα τελείως αποστειρωμένο εργασιακό περιβάλλον που είναι αποτέλεσμα πολλών και ταυτόχρονων απολύσεων και προσλήψεων ατόμων, όπου όλοι και όλες, είναι προσωρινοί και περαστικοί, εκτός από τους προϊσταμένους και τα τσιράκια τους.
Αυτός ο εργασιακός κανιβαλισμός που τα αφεντικά επιχειρούν , μπορεί να ανατραπεί μόνο εάν οι εργαζόμενοι/-ες  παραμείνουν ενωμένοι και αντισταθούν σε όλες τις απολύσεις συναδέλφων και την τρομοκρατία που αυτές δημιουργούν, να αυτοοργανωθούν σε συνελεύσεις χωρίς αρχηγούς και ειδήμονες, πρώτα να συζητήσουν και τέλος αναλάβουν δράση είτε όλοι μαζί, είτε όταν έστω και ένας συνάδελφος/-ισσα , το χρειαστεί. Και ας έχουν στο νου τους οι εργαζόμενοι/-ες στο Κωτσόβολο, πώς οι εκβιασμοί και η ασχήμια που αντιμετωπίζουν στην δουλειά, δεν είναι ούτε ξένη ούτε άγνωστη για χιλιάδες άλλους εργαζόμενους/-ες που επιβιώνουν σε παρόμοιες εργασιακές συνθήκες στην πόλη, στο νομό , σε όλη την επικράτεια.
Ως συνέλευση δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους 3 απολυμένους του ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ στη Λαμία, και θέτουμε τους εαυτούς μας δίπλα στους υπόλοιπους εργαζόμενους/-ες, που πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι , πόσο μάλλον εαν αποφασίσουν να βαδίσουν αργά ή γρήγορα , τον δρόμο του ταξικού και αδιαμεσoλάβητου αγώνα.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 3 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ

Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών/-τριών Λαμίας, μέλους της Αναρχικής Ομοσπονδίας

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *