Ενημέρωση από συγκέντρωση και πορεία για 6 Δεκέμβρη, στη Λαμία

Μια από τις υποτονικότερες συγκεντρώσεις -πορείες, δυστυχώς, πραγματοποιήθηκε φέτος στη Λαμία, για την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τις σφαίρες του μπάτσου Κορκονέα, στα Εξαρχία το 2008.

Το κάλεσμα της συνέλευσης είχε δωθεί για τις 18.00 στην πλατεία Ελευθερίας, όπου και ξεκίνησε το στήσιμο της μικροφωνικής. Τα καλέσματα των αριστερών ήταν για μία ώρα αργότερα. Κατά την διάρκεια της μικροφωνικής διαβάστηκε και μοιράστηκε το κείμενο της συνέλευσης , όπως επίσης μοιράστηκαν και εφημερίδες ΑΠΑΤΡΙΣ σε συγκεντρωμένους και διερχόμενους. Η γενικότερη κίνηση στο κέντρο της πόλης ήταν πεσμένη. Κατά τις 20.00 ξεκίνησε πορεία από τους 30 περίπου συγκεντρωμένους/-ες της πλατείας , με 20 να ακολουθούν το αναρχικό μπλόκ μπροστά και τα υπόλοιπα δέκα άτομα να ακολουθούν με το μπλόκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η πορεία πέρασε από το κέντρο και τα γραφεία των νεοναζί, όπου και φωνάχτηκαν πολλά συνθήματα και πετάχτηκαν τρικάκια .

Η παρουσία των μπάτσων ήταν διακριτική και η πορεία ολοκληρώθηκε στην Ελευθερίας. Δυστυχώς φέτος ο κόσμος δεν πλαισίωσε όπως αναμενόταν τα καλέσματα για την 6η Δεκέμβρη.

Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών /-τριών Λαμίας, μέλους της Αναρχικής Ομοσπονδίας

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *