Ενημέρωση από αντιφασιστική περιφρούρηση στο Ηot Spot των Θερμοπυλών

Αυτό το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική περιφρούρηση στο HOT SPOT των Θερμοπυλών , με στόχο την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των 350+ προσφύγων και μεταναστών/τριών , από τους τραμπούκους φασίστες της Χρυσής Αυγής , που πραγματοποίησαν την ετήσια συγκέντρωσή τους στο άγαλμά του Λεωνίδα , λίγα μέτρα παραδίπλα.
Μέσα από τα καλέσματα, της συνέλευσης αλλά και της τοπικής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, πενήντα περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν σταδιακά από τις πρωινές ώρες μέχρι και αργά το απόγευμα, στο χώρο του καταυλισμού. Οι δυνάμεις τις αστυνομίας , εντυπωσιακές σε αριθμό, με μπλε διμοιρίες , ΟΠΚΕ, ασφαλίτες, τζιπάκια, περιπολικά, κλπ, πραγματοποίησαν φραγμό ανάμεσα σε εμάς και στο σημείο συγκέντρωσης των φασιστών. Καθόλη την διάρκεια της περιφρούρησης , ντόπιοι και ξένοι μαζί, εποπτεύαμε περιμετρικά το χώρο του καταυλισμού, ενώ σε τρεις περιπτώσεις πριν την έναρξη της φασιστοσύναξης , δύο με αυτοκίνητο και μία με τα πόδια, φασίστες επιχείρησαν να προσεγγίσουν αλλά τους απωθήσαμε άμεσα.
Ο αριθμός των φασιστών εκτιμήθηκε γύρω στα 300-350 άτομα . Οι συγκεντρωμένοι σύντροφοι/-ισσες και αλληλέγγυοι/-ες, αποχωρήσαμε από τον χώρο του καταυλισμού το βράδυ αρκετά αργότερα από την επίσημη λήξη της φασιστοσύναξης, μόνο όταν ήμασταν απόλυτα σίγουροι πώς όλοι οι φασίστες είχαν οριστικά αποχωρίσει από την περιοχή.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, μάθαμε ότι οι φασίστες, πιστοί στα διδάγματα του Γκέμπελς, διαδίδουν φήμες πώς τα αντιφασιστικά μας καλέσματα, καλούσαν σε συγκέντρωση στον δικό τους χώρο συγκέντρωσης, στο άγαλμα, πράγμα που δεν ισχύει, και πώς από δηλία δεν εμφανιστήκαμε ποτέ. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που οι φασίστες πανηγυρίζουν ψεύτικες νίκες , ψεύτικα νούμερα συγκεντρωμένων (χιλιάδες…) , στημένων και παραποιημένων φωτογραφικών ”πειστηρίων”. Όλη τους αυτή η ιερή “εκδήλωση”, δήθεν για τους “αρχαίους προγόνους” δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια αντιγραφή και συνέχεια, των ναζιστικών συγκεντρώσεων “τιμής στον Άριο Λευκό Άνθρωπο” που πραγματοποίησαν τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα πρώτη φορά, στο ίδιο μέρος και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Πάντως, κάποια στιγμή και ο κινηματικός κόσμος , θα πρέπει να ξεκινήσει μια ουσιαστική κουβέντα , για το οριστικό τσάκισμα και αυτής της πανελλαδικής φασιστοσύναξης της Χρυσής Αυγής …
ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ,
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών/-τριών Λαμίας, μέλους της Αναρχικής Ομοσπονδίας

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *