Αλληλεγγύη στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “Επί τα πρόσω” από Λαμία

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟ «ΕΠΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το βράδυ της 26ης Απριλίου , την ώρα που πραγματοποιούνταν συνέλευση από συντρόφους/φισσες μέσα στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “Επί τα πρόσω” στην Πάτρα, ομάδα 15 περίπου τραμπούκων πραγματοποίησαν επίθεση στο χώρο με πέτρες και ξύλα. Η κινητοποίηση των συντρόφων ήταν άμεση καθώς η επίθεση αποκρούστηκε άμεσα χωρίς κανένα τραυματισμό μελών της συνέλευσης και με μηδαμινές σχεδόν υλικές ζημιές στο κτίριο. Οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή ενώ λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε πορεία στη γειτονία με την παρουσία δεκάδων αλληλέγγυων που έσπευσαν στο σημείο.
Τα στέκια , οι καταλήψεις και οι κινηματικοί χώροι που στεγάζουν τις αναρχικές και αντιεξουσιαστικές ιδέες , αποτελούν τα ζωντανά κύτταρα του αναρχικού χώρου, τα κέντρα του αγώνα και της αντίστασης μέσα από συλλογικές αποφάσεις και δράσεις. Η υπεράσπιση του χαρακτήρα αλλά και της ύπαρξης των αυτοοργανωμένων δομών είναι ένα ζήτημα κομβικής σημασίας , καθώς μέσα από τις δομές μας, οι ιδέες , ο αντιεξουσιαστικός τρόπος λειτουργίας των συνελεύσεών μας , οι σκέψεις και οι δράσεις μας απέναντι στο υπάρχον , διαχέονται στην κοινωνία με τον πιο άμεσο και αδιαμεσολάβητο τρόπο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός , ότι οι χώροι που προτάσσουν αυτές τις “αιρετικές” για το σύστημα ιδέες και δράσεις έχουν βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους αλλά και του φασιστικού παρακράτους. Για όλους τους παραπάνω λόγους η επίθεση σε ένα τέτοιο χώρο από τον οποιονδήποτε , αποτελεί ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα φίμωσης απέναντι σε όλους και όλες μας , απέναντι στον αγώνα μας ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, απέναντι στο όραμά μας για μια άλλη κοινωνία χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου σε άνθρωπο.
Η όποια «υπερ-επαναστατικότητα» από την πλευρά των τραμπούκων , εάν αυτή θεωρήσουμε ότι είναι υπαρκτή , καλό θα ήταν να μεταφράζεται σε επιθέσεις ενάντια σε ότι μας σκλαβώνει σήμερα, ενάντια σε κράτος και εξουσία, ”καλύτερα απ’ ότι το κάνουν οι άλλοι” και όχι με ενδοκινηματικά νταηλίκια και πολιτικάντικους τσαμπουκάδες που μοναδικό σκοπό έχουν, να επιβάλουν τις θέσεις τους διά ροπάλου στους υπολοίπους. Το έχουμε ξαναζήσει σαν χώρος το φαινόμενο αυτό σε έξαρση, σε άλλη μεγάλη πόλη στο παρελθόν και γνωρίζουμε τα ολέθρια αποτελέσματα που έχει για όλους εμάς αλλά και τα ευεργετικά αποτελέσματα που καρπώνονται ακούραστα οι κρατιστές και εξουσιαστές.
Από μέρους μας , δρώντας χρόνια τώρα σαν συνέλευση σε μία πόλη που δεν βρήκαμε έτοιμες δομές για να χρησιμοποιήσουμε και χωρίς να έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε νέες μέχρι τώρα, η έλλειψη τους και η σημασία τους, είναι για εμάς κάτι παραπάνω από εμφανείς . Η αλληλεγγύη μας στους συντρόφους/σσες του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου “Επί τα πρόσω” στην Πάτρα είναι δεδομένη και αυτονόητη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΣΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών/τριών Λαμίας

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *