Νέο κείμενο από νέα παρέμβαση αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας στη Λαμία

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΛΥΑΡΙΕΣ ΤΟΥΣ…
Από τις 2/3 ξεκίνησε μία από τις μαζικότερες απεργίες πείνας της μεταπολίτευσης, στην οποία συμμετείχαν οι πολιτικοί κρατούμενοι μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ), οι Κουφοντίνας, Γουρνάς, Μαζιώτης και τα μέλη του Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων (ΔΑΚ). Τα μέλη της ΣΠΦ, οι Κουφοντίνας, Γουρνάς, Μαζιώτης σταμάτησαν την απεργία πείνας θεωρώντας ότι τα αιτήματά τους ικανοποιούνται με το προς ψήφιση νομοσχέδιο, ενώ τα μέλη του ΔΑΚ συνεχίζουν μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Την ίδια στιγμή, σε απεργία πείνας βρίσκονται και οι Τούρκοι πολιτικοί κρατούμενοι σε ένδειξη αλληλεγγύης στο ΔΑΚ και στα αιτήματά του, οι δεκάδες μετανάστες στο Παρανέστι ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και περίπου 200 κρατούμενοι στο νοσοκομείο-κολαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού, διεκδικώντας αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη.
Όλο αυτό το διάστημα η αριστερή κυβέρνηση κωλυσιεργεί βασανίζοντας εξόφθαλμα τους απεργούς πείνας, παίζοντας με την αποφασιστικότητα, την υγεία και την ίδια τη ζωή τους, παρόλο που το σύνολο του ευρύτερου αριστερού και κινηματικού χώρου έχει θέση σαν αιτήματα επανειλημμένα στο παρελθόν, όλα αυτά που οι απεργοί πείνας ζητούν σήμερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα βασανισμού είναι αυτό του συντρόφου Μ.Νικολόπουλου ο οποίος βρέθηκε στα πρόθυρα της καρδιακής ανακοπής τρεις φορές σωζόμενος με ενέσεις ατροπίνης, μέσα σε 2 μόλις μέρες. Από τις πρώτες μέρες της απεργίας πείνας δημιουργήθηκε ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης το οποίο επέδειξε πολύμορφες δράσεις σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και σ’ ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, συναντώντας απέναντί του την κρατική καταστολή (προσαγωγές, συλλήψεις) την αποσιώπηση και διαστρέβλωση του συνολικού αγώνα και των αιτημάτων των απεργών πείνας , από τα ΜΜΕ καθώς και την τρομουστερία που επέβαλε σχεδόν στο σύνολό του η πλειοψηφία του κοινοβουλευτικού συμφερτού, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και με εξοργιστικές δηλώσεις.
Η αισχρότητα συνεχίστηκε στους ίδιους τους απεργούς πείνας και στα συγγενικά τους πρόσωπα. Επισκεπτήρια απαγορεύονταν ή επιτρέπονταν χωρίς ειδοποίηση, σε περισσότερες από μία περιπτώσεις οι ίδιοι οι απεργοί αντιμετώπισαν άσχημη συμπεριφορά από το ιατρικό προσωπικό, δέχτηκαν προκλητικές και υβριστικές συμπεριφορές από μπάτσους κάθε λογής, με αποκορύφωμα την εξαναγκαστική κολπική εξέταση σε σύζυγο συντρόφου νοσηλευόμενου απεργού πείνας.Τα αιτήματα των απεργών πείνας του ΔΑΚ είναι τα εξής:
• Την κατάργηση του άρθρου 187 και 187 Α ( τρομονόμος )
• Την κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά «κουκουλονόμο»
• Την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.
• Την κατάργηση της εισαγγελικής διάταξης που επιβάλλει τη βίαιη λήψη του DNA
• Την πρόσβαση κι ανάλυση του γενετικού δείγματος από πραγματογνώμονα βιολόγο της εμπιστοσύνης του κατηγορουμένου, αν το επιθυμεί
• Tην κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων
• Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού προκειμένου να μπορεί να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται.
Αλληλεγγύη στους δεκάδες συντρόφους που αμφισβητούν έμπρακτα τον κουκουλονόμο αρνούμενοι να παρουσιαστούν στα αστυνομικά τμήματα , ως όφειλαν καταδικασμένοι με αυτό το κατασταλτικό νομοθέτημα.
Σ’ αυτό το σημείο και χωρίς πολλές αναλύσεις και μισόλογα δηλώνουμε πως σε περίπτωση που τα αιτήματα των συντρόφων μας δεν ικανοποιηθούν άμεσα, όποιος βρεθεί μεταξύ των συντρόφων και της δικαίωσής τους, όποιος θέτει σε κίνδυνο της υγείας τους και όποιος παίζει με την ζωή τους, θα βρεθεί υπόλογος των πράξεών του και θα υποστεί τις συνέπειες.
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ από 2/3

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *