Ενημερωτικό κείμενο από δεύτερη παρέμβαση αλληλεγγύης για απεργούς πείνας Ν. Ρωμανό και Γ. Μιχαηλίδη στη Λαμία

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ (ΞΑΝΑ) ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Ν. ΡΩΜΑΝΟ

Την πρώτη φορά που ακούμε για τον Νίκο Ρωμανό ήταν όταν η ΕΛ.ΑΣ τότε είχε δώσει στην δημοσιότητα , τις φωτογραφίες των συλληφθέντων για την υπόθεση ληστείας τραπέζης στο Βελβεντό Κοζάνης. Στις εικόνες αυτές είδαμε με φρίκη, παραμορφωμένα από το ξύλο πρόσωπα νέων παιδιών, με αντιδράσεις σε Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Τα βασανηστήρια όμως είχαν μόλις ξεκινήσει.
Εντός φυλακής , ο Νίκος έκανε χρήση του δικαιώματός του για εισαγωγή σε σχολή με εξετάσεις, στις οποίες και πέτυχε, κατοχυρώνοντας ανάσες ελευθερίας μέσω των εκπαιδευτικών αδειών που ορίζονταν, αρνούμενος μάλιστα στη συνέχεια να παρευρεθεί στην γελοία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Παπούλιας για συγχαρητήρια στους επιτυχόντες έγκλειστους. Παρόλες τις δηλώσεις του Παπούλια , για την ομαλή εξέλιξή χωρίς διακρίσεις της διαδικασίας, ως διά μαγείας οι εκπαιδευτικές άδειες κοπήκαν , παραβιάζοντας εκτός από τα δικαιώματα των φυλακισμένων και τον ίδιο τους το νόμο.

Ο Νίκος Ρωμανός , κρατούμενος και απεργός πείνας από τις 10 Νοεμβρίου διεκδικόντας τις εκπεδευτικές άδειες, δίνει στο Γ.Ν.Α. Γεννηματάς την τελευταία και πιο οδυνηρή μάχη του απέναντι στην αναλγησία της κρατικής εξουσίας που τόσο πολέμησε ενάντιά της . Με τους παλμούς της καρδιάς του να φτάνουν τους 170, η ανακοπή δυστυχώς είναι αναμενόμενη όπως κάποιοι ψιθυρίζουν, ενώ θα έπρεπε να το φωνάζουν.

Ο Ρωμανός θα χάσει τη μάχη για τη ζωή όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει με αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου. Την ελευθερία και την δικαιοσύνη.

Στην πολυήμερη και επικίνδυνη απεργία πείνας αντί για τη δικαίωση ήρθε η σκληρή εντολή από την εισαγγελέα των φυλακών για αναγκαστική σίτιση, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, και στοιχειοθετεί το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου, αφού από την πρώτη στιγμή με θάρρος και παρρησία ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε οτι δεν επιθυμεί τη λήψη τροφής καθ’ οποιονδήποτε τρόπο και οτι θα συνεχίσει την απεργία πείνας έστω και αν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του.

Υπεύθυνοι για οτι συμβαινει ειναι το συμβούλιο της φυλακής που αποτελείται από τον εισαγγελέα Νικόλαο Ποιμενίδη, τη διευθύντρια Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, καθώς και η κοινωνική λειτουργός.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

 

Συνέλευση Αναρχικών-Αντιεξουσιαστών/τριων Λαμίας

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *