Πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στην Λαμία στις 18 Σεπτεμβρίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή πορεία , με αφορμή της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τις μαχαιριές των αποβρασμάτων της Χρυσής Αυγής.

Λίγες μέρες πριν πλήθος συλλογικοτήτων αλλα και κομμάτων της αριστεράς είχαν καλέσει συγκέντρωση και ενδεχόμενη πορεία για την σημερινή ημέρα στις 20:00 στην πλατεία πάρκου στην οποία και συμμετείχαμε. Κατά την διάρκεια της προσυγκέντρωσης  η παρουσία του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, καθώς πλήθος νεολαίων και λοιπών συγκεντρωμένων κατέκλυσε την πλατεία πάρκου. Λόγω του μεγάλου αριθμού των συγκεντρωμένων πραγματοποιήθηκε πορεία, απαρτιζόμενη από τρία μπλόκ με πρώτο εκείνο του σύριζα, δεύτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τρίτο και τελευταίο το αντιεξουσιαστικό μπλόκ. οι συμμετέχοντες αριθμούσαν τους 130 με 150 άτομα στο σύνολό τους ενω το αντιεξουσιαστικό μπλόκ πλαισίωσαν γύρω στα 50 άτομα.

Η πορεία ακολούθησε το κλασσικό δρομολόγιο πάρκου – δικαστήρια(γραφεια ΧΑ) – πλατεία Λαού-Ελευθερίας- Διάκου και επιστροφή στην πάρκου. Καθόλη την διάρκεια φωνάζονταν συνθήματα με δυνατό παλμό και πετάχτηκαν τρικάκια αντιφασιστικού περιεχομένου. Οι φασίστες ήταν ανύπαρκτοι ενώ τα γραφεία τους προστάτευε μικρή αστυνομική δύναμη. Η παρουσία των μπάτσων ήταν εμφανής αλλα διακριτική. Σε γενικές γραμμές τα συμπεράσματα είναι πολυ θετικά καθώς και ο αριθμός των συγκεντρωμένων αλλα κια ο παλμός της πορείας ήταν ικανοποιητικός για τα δεδομένα της πόλης.

Ραντεβού αύριο στις 19:00 στο πάρκο δια την δεύτερη ημέρα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει ζωντανή αναμετάδοση της αντιφασιστικής συναυλίας της Αθήνας.

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *