Λίγα λόγια για την πανελλαδική συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης (09/07) για τον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη στη Λάμια

Το περασμένο Σάββατο 9 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λαμίας , πανελλαδική συγκέντρωση και στην συνέχεια πορεία αλληλεγγύης  , για τον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη από 23/5 , ο οποίος συνεχίζει τον πολυήμερο αγώνα του φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμιας, διεκδικώντας την ελευθερία του. Ως συνέλευση Αναρχικών Λαμίας  και ως ομάδα μέλος του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Λαμίας μετά από κοινή συνεννόηση με συντρόφους/-ισσες από άλλες πόλεις, το κάλεσμα δόθηκε για το απόγευμα στις 18.00 στην πλ.Ελευθερίας .
Την ημέρα της συγκέντρωσης-πορείας η Λαμία ήταν μια μπατσοκρατούμενη πόλη. Τα ντόπια παπαγαλάκια της Ασφάλειας είχαν φροντίσει να τρομοκρατήσουν κατοίκους και καταστηματάρχες στο κέντρο, για τις ερχόμενες λεηλασίες καταστημάτων και αυτοκινήτων από τους αιμοδιψείς αναρχικούς/-ες την προηγούμενη μέρα, ενώ ώρες πριν την συγκέντρωση τουλάχιστον τέσσερις χακί διμοιρίες ΜΑΤ, βρίσκονταν απλωμένες σε κεντρικά σημεία και πλατείες, μαζί με Διάδες και περιπολικά με αναμμένους φάρους. Το κλίμα της κρατικής καταστολής και μπατσικής τρομοκρατίας είχε γίνει αντιληπτό στους δεκάδες συντρόφους/-ισσες που είχαν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται από νωρίς στο χώρο του Αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού, ενώ κατά τις 17.30 όταν μια πρώτη ομάδα 80 περίπου ατόμων επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε την πλ. Ελευθερίας από εναλλακτικούς δρόμους , δεχτήκαμε προκλήσεις και απειλές πάνω στην πλ. Ελευθερίας περικυκλωμένοι/-ες από τις δύο κοντινές διμοιρίες. Εξ αρχής έγινε ξεκάθαρο στον μπατσικό όχλο ότι η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει , ότι η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί και μετά από απαίτησή μας οι διμοιρίες απομακρύνθηκαν από το χώρο. Με την μικροφωνική να στήνεται υπό βροχή , παραμείναμε συγκεντρωμένοι/-ες για περίπου μια ώρα , όπου διαβάστηκαν και μοιράζονταν κείμενα, αναρτούνταν πανό συλλογικοτήτων και πολιτικών ομάδων, ενώ όλο και περισσότερος κόσμος πλαισίωνε το κάλεσμα με την ώρα να περνά.
Λίγο πριν τις επτά, το αναρχικό μπλόκ ξεκίνησε να σχηματίζεται , απαρτιζόμενο από περίπου 250 συντρόφους/-ισσες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Καρδίτσα και ντόπιους/-ες, με το πανό της Συνέλευσης αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό Γιάννη Μιχαηλίδη στην κεφαλή της πορείας. Το δρομολόγιο που ακολουθήσαμε διήρκεσε περίπου 40 λεπτά , περνώντας από όλο το ευρύτερο κέντρο της πόλης , όπου φωνάχτηκαν συνθήματα με παλμό, πετάχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκαν προκηρύξεις σε διερχόμενους/-ες , με σπρέι και βαψιματικές σε όλη την διάρκεια της πορείας . Ο όγκος της πορείας και ο αριθμός των διαδηλωτών/-τριών, ήταν αρκετά μεγάλος για τα δεδομένα της πόλης, πράγμα που δημιούργησε θετικές εντυπώσεις και συζητήσεις στην τοπική κοινωνία , παρόλο που η κίνηση στο κέντρο την ώρα της πορείας ήταν υποτονική. Σε όλη την διαδρομή , οι διμοιρίες βρίσκονταν μπροστά και πίσω από το μπλόκ, ενώ για πρώτη φορά στη Λαμία, μας κυκλώναν διμοιρίες ακόμη και από τους παράλληλους δρόμους.
Η πορεία ολοκληρώθηκε στην πλ. Ελευθερίας όπου και παραμείναμε συγκεντρωμένοι/-ες για λίγη ώρα , μέχρι οι πρώτοι σύντροφοι/-ισσες να ξεκινήσουν να αποχωρούν με ασφάλεια και να αραιώσουν οι μπάτσοι από το κέντρο πράγμα το οποίο δεν συνέβαινε. Η αντικοινωνική, προκλητική και λούμπεν συμπεριφορά των “νταήδων” μπάτσων ειδικά εκείνη την μέρα, δεν μας εξέπληξαν είτε μιλάμε για χειρονομίες από Διάδες σε άτομα έξω από το Στέκι, είτε για τις διαρκείς προκλήσεις των Ματαδων στις περιφρουρήσεις , τα σεξιστικά σχόλια σε συντρόφισσες κατά την αποχώρησή μας από την πλατεία, με την τελευταία διμοιρία να μας ακολουθεί μέχρι και λίγα μετρά από το Στέκι.
Θεωρούμε πως η εν λόγω συγκέντρωση- πορεία στη Λαμία για τον σύντροφο απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, αποτέλεσε μια ακόμη πετυχημένη δράση του ευρύτερου κινήματος αλληλεγγύης , καθώς οι πολιτικοί στόχοι επιτεύχθηκαν  και ικανοποιητικός αριθμός κόσμου πλαισίωσε τα καλέσματα των πολιτικών ομάδων και συλλογικοτήτων. Ακόμη και λίγο καθυστερημένα, αξίζει αυτή η αναλυτική ενημέρωση της συλλογικής προσπάθειας που έγινε την μέρα εκείνη και της παρακαταθήκης που άφησε μια ακόμη μαζική πορεία για τον ανυποχώρητο αγώνα του συντρόφου Γιάννη που συνεχίζεται, μεχρι την λευτεριά.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/5

Συνέλευση

Αναρχικών-Αντιεξουσιαστών/-τριών Λαμίας

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *