Κείμενο που μοιράστηκε στην συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Γ.Μιχαηλίδη στη Λαμία

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΑΠΟ 23/5/2022

Σε μια περίοδο παγκόσμιας αναζωπύρωσης και όξυνσης των γεωπολιτικών ανταγωνισμών, τόσο ανάμεσα σε κράτη όσο και ανάμεσα σε οικονομικούς πολιτικοστρατιωτικούς συνασπισμούς, οι συνθήκες  επιβίωσης  ολοένα και περισσότερων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο δυσχεραίνουν θεαματικά. Μέσα σε αυτό το κλίμα πόλωσης οι εξουσιαστές και οι κρατιστές στο εσωτερικό των κρατών απεμπολούν το φιλολαϊκό και δημοκρατικό προσωπείο, που τους εξυπηρετούσε τις προηγούμενες δεκαετίες για να επενδύσουν εξόφθαλμα στις στρατηγικές της προληπτικής αντιεξέγερσης ως ένα ακόμα κομμάτι των πολεμικών προετοιμασιών, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των κοινωνικών – ταξικών αντιστάσεων που θα παρεμποδίσουν τα μελλοντικά σχέδια τους.

Έτσι και εντός του ελληνικού κράτους, στο μέτωπο της ποινικής καταστολής, οι ποινικοί κώδικες αυστηροποιούνται ενώ το καθεστώς εξαίρεσης για ποινικούς και πολιτικούς κρατούμενους συνεχίζεται, βαθαίνει και οξύνεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η περίπτωση του αναρχικού απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη 23/5, ο οποίος και νοσηλεύεται στο Γενικο Νοσοκομείο Λαμίας εδώ και μέρες φρουρούμενος. Τον Φεβρουάριου του 2013, τέσσερα παραμορφωμένα από το ξύλο πρόσωπα ληστών, των αναρχικών Ρωμανού, Μιχαηλίδη, Μπουρζούκου και Πολίτη προβάλλονται ως τρομοκρατία και εμπέδωση της μπατσικής βαρβαρότητας στα δελτία των ειδήσεων προκαλώντας αντιδράσεις, ενώ συνολικά καταδικάζονται μαζί με τους προαναφερόμενους, δύο ακόμη σύντροφοι Χαρίσης και  Ντάλιος, για την διπλή ληστεία στην αγροτική τράπεζα και το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Βελβεντό Κοζάνης. Οι σύντροφοι ουδέποτε απέκρυψαν την αναρχική πολιτική τους ταυτότητα, κάτι το οποίο και προκάλεσε την εκδικητικότητα των δικαστικών μηχανισμών, όπως πάντα γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν κάποιος δηλώνει πολιτικά πολέμιος του υπάρχοντος εκμεταλλευτικού και εξουσιαστικού συστήματος. Την ίδια στιγμή που δεκάδες αναρχικοί κρατούμενοι και έγκλειστοι ένοπλοι αντάρτες, για ποικίλές περιπτώσεις και χωρίς  να  θεωρούνται επίσημα «πολιτικοί» κρατούμενοι, λαμβάνουν εξοντωτικές ποινές με όλη την δυνατή αυστηρότητα των δικαστικών μηχανισμών, πολιτικοί και επιχειρηματίες  μπλεγμένοι σε γνωστά σκάνδαλα, βιαστές, φασίστες  μαχαιροβγάλτες και μπάτσοι δολοφόνοι σαν τον Κορκονέα, αποφυλακίζονται πριν την  ώρα τους.

Ο αναρχικός σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης  έχει εκτίσει από τις 29/12/2021, μετά από 8.5 χρόνια κράτησης, τις τυπικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης για όλες τις ποινές  του. Παρόλα αυτά η δικαστική μαφία μετά από δύο παράτυπες απορριπτικές αποφάσεις, τον Φεβρουάριο και τον Μάιο, παρατείνουν την φυλάκιση του συντρόφου επ’αόριστον, χωρίς κανένα σαφή χρονικό ορίζοντα αποφυλάκισης. Ο σύντροφος, με τελευταίο όπλο του το ίδιο του το σώμα, ξεκινάει απεργία πείνας στις 23/5 διεκδικώντας την ελευθερία του, αρνούμενος το καθεστώς εξαίρεσης, δηλαδή να δεχτεί την επ’αόριστον ομηρία που του επιβάλλεται. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που οι κρατούμενοι, έχοντας συμπληρώσει την ποινή που τους έχει επιβληθεί και έχοντας υπογράψει την υπό όρους απόλυση τους, «ξεχνιούνται» στις φυλακές για μήνες ή και για χρόνια, περιμένοντας την θετική απόφαση κάποιου συμβουλίου αναστολών. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης σήμερα, Τρίτη 5/7, συμπληρώνει αποφασισμένος την 44η ημέρα απεργίας πείνας, φανερά καταβεβλημένος, έχοντας  χάσει ήδη ένα σημαντικό μέρος του σωματικού του βάρους, με σοβαρό κίνδυνο μόνιμων σωματικών βλαβών από την επάρκεια πολλαπλών οργανικών λειτουργιών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μόνιμες αναπηρίες στην καλύτερη των περιπτώσεων. Να τελειώνουμε με τα μισόλογα, ο σύντροφος Γιάννης θεωρείται «επικίνδυνος» και δεν αποφυλακίζεται γιατί ως αναρχικός κρατούμενος επέλεξε να έχει μια αγωνιστική και μαχητική στάση στο αστυνομικό-δικαστικό σύστημα, γιατί δεν μετανόησε και ούτε έκανε πίσω στα πολιτικά του πιστεύω, γιατί , τέλος, δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο της ρουφιανιάς και της αναξιοπρέπειας. Η απεργία πείνας πρέπει να νικήσει και ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή του συντρόφου μας βαραίνει τους εμπλεκόμενους δικαστές και κυβερνητικούς πολιτικούς που εμπλέκονται με την υπόθεση, αφού είναι αυτοί που ωθούν τον Γιάννη Μιχαηλίδη να δώσει αυτή την μάχη, όχι για να χάσει, αλλά για να κερδίσει την ζωή του πίσω με το μόνο μέσο που του απέμεινε. Και δεν είναι μόνος  του, ούτε και πρέπει να μείνει, γιατί ο Γιάννης παλεύει ενάντια στο ίδιο δικαστικό σύστημα, την ίδια εξουσία και τους μηχανισμούς της, που εξαθλιώνει  τις  ζωές όλων μας στο σήμερα και στο τώρα.

 

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ Της ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ – ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΑΜΕΣΑ

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 9/7 ΣΤΙΣ 18.00

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΛΑΜΙΑΣ

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *