Κείμενο καλέσματος σε συγκέντρωση 09/05, στο Εφετείο Λαμίας, για την δίκη Κορκονέα-Σαραλιώτη στις 09.00 το πρωί

ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ, ΔΕΝ ΕΞΙΛΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

            6η Δεκέμβρη του 2008… Η εξουσία έδειξε για ακόμη μία φορά τα δόντια της με τον πιο απεχθή και φρικαλέο τρόπο. Με πυροβολισμούς από το χέρι “θερμόαιμου” μπάτσου, σε ευθεία βολή, που οδήγησε στην δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μια σπίθα που θα γινόταν το έναυσμα για μία εκρηκτική εξέγερση. Σε ολόκληρη την ελλαδική επικράτεια οι χιλιάδες των εξεγερμένων, αμέσως μετά την δολοφονία, ξεχύνονται στους δρόμους. Τις επόμενες ημέρες, τα πύρινα οδοφράγματα, οι διαρκείς επιθέσεις σε τράπεζες, υπουργεία και αλυσίδες καταστημάτων, οι ασταμάτητες συγκρούσεις με μπάτσους, τα κατειλημμένα δημαρχία και νομαρχίες, οι πρώτες λαϊκές συνελεύσεις, φόβισαν και σάστισαν τους παντοδύναμους δημοσιογράφους, πολιτικούς και εξουσιαστές. ¨Όλα αυτά αποτέλεσαν τα στοιχεία της εξεγερσιακής πραγματικότητας που επέβαλε με την φωτιά, ο εξεγερμένος λαός.

            Βέβαια η σημασία της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 08’ αποτελεί ένα γεγονός μεγάλης κοινωνικοπολιτικής αξίας και με ένα παγκόσμιο αντίκτυπο και συμμετοχή όχι μόνο σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Μπορεί να είχαν σημειωθεί και άλλες εξεγέρσεις χρονικά κοντά στο 2008, όπως στο Παρίσι το 2005, μα ποτέ ξανά μια τόσο σύγχρονη κρατική δομή δεν είχε χτυπηθεί τόσο έντονα , τόσο άμεσα και καθολικά με κρατικούς και καπιταλιστικούς-οικονομικούς στόχους να αποτελούν τις πρώτες επιλογές των εξεγερμένων.

            Ζήσαμε δυστυχώς, μια ορθή επανάληψη της 17ης Νοέμβρη του ’85, όταν ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς πέφτει νεκρός , πυροβολημένος στο πίσω μέρος του κεφαλιού από το μπάτσο-δολοφόνο Μελίστα. Η ανάμνηση εκείνης της νύχτας του Δεκέμβρη του ’08 επανέρχεται κάθε χρόνο για να μας θυμίζει πως λειτουργούν τα σκυλιά της εξουσίας, όχι μόνο όταν δέχονται εντολές, αλλά κυρίως όταν δρουν αυτοβούλως νομίζοντας πως κάθε τους πράξη θα περνάει πάντα στο απυρόβλητο. Με πρόσφατα  παραδείγματα ,τους βασανιστές, δολοφόνους του Ζάκ Κωστόπουλου,  μέχρι τους δολοφονημένους μετανάστες στα Α.Τ. της ντροπής, το ξύλο, τα βασανιστήρια σε διαδηλωτές, αγωνιστές και πρόσφυγες, τα ΕΚΑΜ που σπάνε απεργίες και τόσα πολλά ακόμη, πάντα η αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα θα βρίσκουν έδαφος, όσο αυτή θα υπαγορεύεται και διασφαλίζεται από την επίσημη αστική δικαιοσύνη. Μια “δικαιοσύνη” που σαν το φίδι επιλέγει να δαγκώνει τους ξυπόλυτους και τους αγωνιζόμενους, την ίδια στιγμή που διαφυλάσσει τα εξουσιαστικά συμφέροντα,  ξεπλένοντας τους προνομιούχους και τα τσιράκια τους. Δεν αποτελεί έκπληξη πώς πάντα πρώτοι στη λίστα ευνοουμένων των εισαγγελέων-δικαστών, πέρα από πολιτικούς και αφεντικά, είναι οι μπάτσοι και οι φασίστες, οι οποίοι αναλαμβάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά του συστήματος, προσπαθώντας να αποστειρώσουν την κοινωνία από οποιαδήποτε μορφή διαφορετικότητας, αυτοοργάνωσης και αντίστασης. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, ούτε και έχουμε αυταπάτες για τις τακτικές της δικαστικής εξουσίας.

            Ως αναρχικοί/-ες αντιεξουσιαστές/-τριες, δεν βασιζόμαστε εκεί για κανενός είδους δικαιοσύνη, ούτε περιμένουμε κάποια απόφαση για να δικαιωθούμε ή για να δικαιώσουμε μία εξέγερση. Είναι πλέον φανερό πως το δικαστικό σύστημα, δεν εξανθρωπίζεται, και δεν είναι ικανό να προσφέρει λύσεις, παρά μόνο να εξυπηρετεί το κεφάλαιο, τα αφεντικά και τις εξουσιαστικές αντικοινωνικές λογικές τους, όποιοι και να είναι οι διαχειριστές του. Ο μόνος πραγματικός διαχωρισμός βρίσκεται ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Των στρατευμένων με το υπάρχον σύστημα εξαθλίωσης και αυτών που εργάζονται αδιάκοπα για την οριστική καταστροφή του.

            Δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της δίκης. Δεν περιμένουμε την αστική τους δικαιοσύνη να δικάσει ένα μπάτσο δολοφόνο, αλλά πιστεύουμε ότι τη μέρα της αγόρευσης των συνηγόρων υπεράσπισης,  πρέπει να είμαστε όλοι και όλες στο εφετείο της Λαμίας. Να σπάσουμε την αστυνομοκρατία και να “χαλάσουμε” τη θετική, για τους κατηγορούμενους, εικόνα μέσα στην αίθουσα. Να δείξουμε σε όλους τους, πως με την παρουσία μας, δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε και πως δεν σταματάμε ποτέ τον πόλεμο απέναντι στους εξουσιαστές και τους λακέδες τoύς! Καλούμε  συντρόφους/ισσες την Πέμπτη 09/05, σε συγκέντρωση , μπροστά στο Εφετείο Λαμίας, στις 9 το πρωί.

Συνέλευση Αναρχικών-Αντιεξουσιαστών Λαμίας,

μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας  

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *