Ενημέρωση από πορεία ΔΕΘ 2017

Κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το κεφάλαιο, μέσω του πολιτικού του προσωπικού, θέτει τους όρους διαβίωσης των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, των από τα κάτω.

Κάθε χρόνο ο πρωθυπουργός έρχεται -με λύπη πάντα (!)- να ανακοινώσει τα νέα βήματα της ολομέτωπης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου στα εργατικά συμφέροντα και τα κοινωνικά κεκτημένα. Κάθε χρόνο υπόσχεται με στόμφο ότι τα μέτρα είναι τα τελευταία.

Και κάθε χρόνο ο κόσμος του κινήματος είναι εκεί για να “καλωσορίσει” των πρωθυπουργό.

Η φετινή ανεξάρτητη πορεία που ξεκινούσε από την Καμάρα, στις 18:00, αριθμούσε γύρω στα 1.500 άτομα. Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, κινήθηκε αρχικά στις οδούς Εγνατίας και Αγίας Σοφίας. Επί της οδού Τσιμισκή συνάντησε, όπως κάθε χρόνο, την έντονη παρουσία των κατασταλτικών δυνάμεων, οι οποίες την περιστοίχισαν κατά μήκος και από τις δύο πλευρές. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στην Αγγελάκη ως και τη συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης και Εγνατίας, από όπου και κατέληξε στην Καμάρα.

Στην πορεία καλούσε και η Αναρχική Ομοσπονδία, στο μπλοκ της οποίας συμμετείχε και η Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας-Μοσχάτου, με πανό στο πίσω μέρος του μπλοκ. Στην περιφρούρηση του μπλοκ συμμετείχαν σύντροφοι και συντρόφισσες από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τη Λαμία. Κατά όλη τη διάρκεια της πορείας υπήρχε δυναμικός παλμός. Στο πανό της Α.Ο. αναγραφόταν: “ΟΣΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ”, ενώ σε αυτό της Α.ΣΥ.ΚΑ.ΜΟ.: “ΜΕ ΤΣΙΡΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ”.

Η φετινή πορεία της ΔΕΘ ήταν εμφανώς λιγότερο μαζική από την αντίστοιχη της περσινής χρονιάς. Ακόμα μία ένδειξη της ύφεσης που βιώνει το κίνημα συνολικά στα χρόνια της κρίσης. Οι δρόμοι συνεχίζουν να μην γεμίζουν. Η «λαϊκή οργή» που κάποιοι αναμέναμε, συνεχίζει να μην εκφράζεται. Τα τελευταία χρόνια ήταν ανέφελα για τις κυρίαρχες τάξεις, με τις κοινωνικές αναταραχές και τις αντιστάσεις να έχουν καμθεί.

Το κράτος, όμως, διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι έχει συνέχεια. Οι ταξικοί και κοινωνικοί αγώνες οφείλουν επίσης να έχουν συνέχεια, σε όλους τους τόνους.

Πασχίζοντας να κάνει το αδύνατο, ο άνθρωπος πάντα κατόρθωσε αυτό που είναι δυνατό. Εάν πάντως δεν πράξουμε το αδύνατο, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο.

Τίποτα δεν τελείωσε. Να περάσουμε στην αντεπίθεση!

Αναρχική Ομοσπονδία
anarchist-federation.gr
info@anarchist-federation.gr
twitter: twitter.com/anarchistfedGr
fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *