Κείμενο Συντονισμού Αναρχικών Κεντρικής Ελλαδος για τις καταλήψεις

‘ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ’
Μετά από 7 χρόνια «κρίσης» και μνημονιακών πολιτικών η κοινωνία μοιάζει κουρασμένη, αποδιοργανωμένη και απογοητευμένη. Την ώρα που οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, την ώρα που η διαπλοκή και η ρεμούλα συνεχίζουν να κυβερνούν, την ώρα που το κράτος της ανομίας εξευτελίζει ακόμα κι αυτό το αστικό δίκαιο για να προστατέψει τα άξια τέκνα του και τους ισχυρούς προστάτες του, η κυρίαρχη αφήγηση έρχεται να μας πείσει πως το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι τα Εξάρχεια, οι καταλήψεις και οι κοινωνικοί χώροι. Η καταστολή ενάντια στους αυτοοργανωμένους χώρους όχι μόνο δεν μειώθηκε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά έχει εντατικοποιηθεί το τελευταίο διάστημα. Πράγμα παρανοϊκό για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην καθημερινότητά μας.
Κοιτάξτε γύρω σας. Οι πόλεις μας είναι γεμάτες με εγκαταλελειμμένα ,χρηστικά κτίρια. Ταυτόχρονα ξεχειλίζουν από άστεγους πολίτες, περιθωριοποιημένους ‘αρρώστους του δρόμου’, απαξιωμένους πρόσφυγες κάθε ηλικίας. Αυτό το σαδομαζοχιστικό οξύμωρο σχήμα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να το δεχτούν. Έτσι γεννιούνται οι καταλήψεις! Αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι με πρόταγμά τους την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη από άνθρωπο σε άνθρωπο. Χώροι που, μέσα απ’ τους ανθρώπους τους ,παράγουν ιδανικά και πολιτικές ιδέες πέραν των τετριμένων μιντιακών πληροφοριών, εμπνέουν σεβασμό για τον εαυτό σου και τους γύρω σου, γεννούν όνειρα για μια καλύτερη κοινωνία χωρίς τάξεις ,φυλετικούςκ.α διαχωρισμούς, μια κοινωνία δίκαιη και μαχητική απαλλαγμένη από την εξουσία των αυταρχικών καθεστώτων και την μιζέρια του καπιταλισμού.
Βέβαια αυτό είναι κάτι το οποίο καθόλου δεν ευνοεί το σύστημα. Το υπονομεύει και το βεβηλώνει για να το αναγκάσει να δείξει το πραγματικό ποιόν του. Πολλά τα περιστατικά της κρατικής καταστολής τον τελευταίο καιρό. Τα περισσότερα από αυτά έχουν τη μορφή μαφιόζικων παρακρατικών πρακτικών πχ περίπτωση κατάληψης Στρούγκας (Φιλαδέλφεια) , είτε τη μορφή της κλασσικής κρατικής καταστολής με εκκενώσεις από ΜΑΤ-ΕΚΑΜ όπως πχ στις καταλήψεις του Ανοιχτού 3ου Σύρου,τη Βίλα Ζωγράφου και Αλκιβιάδου,το στέκι Αγρινίου ακόμα και το κόψιμο της παροχής νερού στο κατειλημμένο θέατρο Εμπρός. Το αριστερίζων ρεφορμιστικό προσωπείο της κυβέρνησης για να καλύψει τις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης εμφανίζεται με τακτικές γνωστές όπως το ‘ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ’ και προσπαθεί να μας αποδεκατίσει.
Πρέπει να γνωρίζουν όμως, ότι εμείς δεν εξαπατόμαστε. Πρέπει να γνωρίζουν ότι παραμένουμε δυνατοί και αλληλέγγυοι απέναντι στις τακτικές τους κράτους. Δεν σκύβουμε το κεφάλι και δεν τα παρατάμε. Κι αν κλείσανε τα στέκια μας ,θα ανοίξουμε κι άλλα, κι αν φυλακίζουν τους συντρόφους μας θα παλεύουμε διπλά και γι’ αυτούς , κι αν μας θεωρούν τρομοκράτες, ναρκομανείς και αλήτες ,θα τους αποδείξουμε ότι αυτοί και η πολιτική τους κρύβονται πίσω από όλα αυτά. Γιατί παλεύουμε με την ηθική στο πλάι μας. Γιατί ο πολιτισμός που πρεσβεύουμε είναι αυτός της αντίστασης ,της αξιοπρέπειας και της αυτοοργάνωσης.

ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΑΣΦΥΚΤΙΚΌ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Συντονισμός Αναρχικών Κεντρικής Ελλαδος

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *