Ενημέρωση από συγκέντρωση στη δίκη Κορκονέα, στη Λαμία

Αυτή την Τρίτη 7 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από συντρόφους/-ισσες, ακριβώς μπροστά στην είσοδο του Εφετείου Λαμίας.

Αφορμή αποτέλεσε η συνέχεια της δίκης του μπάτσου δολοφόνου Κορκονέαμάλιστα μετά από τις πρόσφατες εμετικές δηλώσεις του περί “μή μεταμέλειας”, δηλώσεις προσβλητικές για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, προσβλητικές για τις ιδέες και τους αγώνες μας, προσβλητικές τέλος, για όλους και όλες μας. Με την παρουσία μας προσπαθήσαμε να ανοίξουμε και πάλι στο ευρύτερο κίνημα, μια υπόθεση που σηματοδότησε μια εξέγερση το 2008, που μας χάρισε την εμπειρία των αμέτρητων δυνατοτήτων ενός εξεγερμένου λαού απέναντι σε εξουσία, κράτους και αφεντικά. Μία υπόθεση που πρέπει όπως και τόσες άλλες, να παρακολουθείτε συστηματικά και κινηματικά .

Το ανοιχτό κάλεσμα που είχε δοθεί ήταν αυτό της Αναρχικής Ομοσπονδίας που πλαισιώθηκε από 40 περίπου συντρόφους/-ισσες, των περιφερειών Αθήνας και Θεσ/νικης, από την συνέλευσή μας , αλλά και από συντρόφους/-ισσες από Λάρισα και Καρδίτσα. Έτσι στις 09.00 περίπου βρισκόμασταν έξω από Εφετείο, όπου και παραμείναμε μέχρι τις 12.00. Στο εφετείο βρισκόταν μεγάλος αριθμός μπάτσων κυρίως καπελάκηδεςασφαλίτες και μια διμοιρία μπλε Η στάση τους ήταν σε γενικές γραμμές διακριτική, με την πλειοψηφία τους να “κρύβεται” στην πίσω πλευρά του κτιρίου. Είδαμε τον Κορκονέα να φτάνει με το μεταγωγικό από απόσταση, ενώ κάποιοι τον είδαν φευγαλέα να οδηγείται ενός του δικαστηρίου. Ένας μικρός αριθμός συντρόφων μπήκαν και παρακολούθησαν τη δίκη. Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι ο Κορκονέας έχει πλέον νέο δικηγόρο ο οποίος διορίστηκε από τον τοπικό δικηγορικό σύλλογο, ενώ ο ίδιος εμφανίστηκε “μετανιωμένος” για τις πράξεις του και φαίνεται να παίρνει πίσω τις προηγούμενες”σκληρές” δηλώσεις του. Μετά από κολλήματα στην διαδικασία η δίκη πήρε και πάλι αναβολή και διακόπηκε για τις 25 του Απρίλη.

Μετά την αποχώρησή μας από τα δικαστήρια, συγκεντρωθήκαμε στη πλ. Ελευθερίας όπου και πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αντιπληροφόρησης, με ανάρτηση πανό και μοίρασμα κειμένων της Α.Ο. για περίπου μία ώρα.

Σε γενικές γραμμές οι εντυπώσεις της όλης δράσης είναι φοβερά θετικές, καθώς οι στόχοι που είχαν οριστεί επιτεύχθηκαν στο ακέραιο και ο συντονισμός συντρόφων/-ισσών 5 πόλεων δούλεψε όσο καλύτερα ήταν δυνατόν. Αξίζει να αναφερθεί πώς στις στοχεύσεις μας, η δράση αυτή δεν σκοπεύουμε να αποτελέσει ένα πυροτέχνημα αλλά μία ακόμη κινηματική δράση από τις πολλές που θα ακολουθήσουν, όποτε και όταν χρειαστεί ξανά στο μέλλον.

Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών/-τριών Λαμίας,

μέλους της Αναρχικής Ομοσπονδίας

μέλους του Συντονισμού Αναρχικών Κεντρικής Ελλαδος

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *