Κείμενο που μοιράστηκε στην αντιφασιστική συγκέντρωση-μικροφωνική στη Λαμία

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

 

18.09.13 έγραφε το ημερολόγιο τη μέρα που έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά ο αντιφασίστας μουσικός Π.Φύσσας.
18.09.13 έγραφε το ημερολόγιο τη μέρα που η ωρολογιακή βόμβα που λέγεται Χρυσή Αυγή έσκασε στα χέρια της κοινωνίας που την έθρεψε.Που την όπλισε με την ψήφο της. Μιας κοινωνίας που παγιδεύτηκε από την υποστήριξη των Μ.Μ.Ε. Στη ναζιστική οργάνωση. Μιά κοινωνία που παρασύρθηκε από το λαϊκισμό υπανθρώπων που το μόνο που έχουν να προβάλλουν, εκτός από την ανύπαρκτη καθαρότητα της φυλής μας, είναι το μίσος. Το μίσος με το οποίο το καπιταλιστικό σύστημα χρησιμοποιεί τους φασίστες-προσάτες του για να φιμώσει κάθε φωνή αμφισβήτησης.
Τρία χρόνια μετά και ενώ ο αρχηγός της οργάνωσης έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει.Παρά τα δικαστήρια (δολοφονία Φύσσα,επιθέσεις σε ΠΑΜΕ και Αιγύπτιους ψαράδες), η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να εμφανίζεται στο προσκήνιο με διάφορα πρόσωπα. Είτε σαν αγανακτισμένοι πολίτες, ξερνώντας μίσος έξω από τα HOT SPOT, είτε τοποθετώντας βόμβες σε καταλήψεις στέγης προσφύγων και μεταναστών και σε ελευθεριακούς χώρους (ΝΟΤΑΡΑ 26, Pasamontana, Vancouver Apartman), είτε σαν αγανακτισμένοι γονείς και κηδεμόνες του Ωραιοκάστρου.
Στην πόλη μας εμφανίστηκαν με κοστούμια μετά τη “φιέστα” των Θερμοπυλών, προσπαθώντας να ανεβάσουν την τηλεθέαση του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού STAR Κεντρικής Ελλάδος. Επίσης η σοβαρή εκδοχή τους αντιπροσωπεύεται στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης από την “πολύχρωμη” Λαμία και τον κ. Γεώργιο Σαγιά.
Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Αυτή είναι η “δουλειά” τους. Μια “δουλειά” που θα συνεχίζεται όσο οι πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης, τους ευνοούν. Δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς πως η υποτιθέμενη αριστερή κυβέρνηση, διευκολύνει τις δράσεις των φασιστών, κλείνοντας τα μάτια στη συνεργασία Χρυσής Αυγής-αστυνομίας, την ίδια στιγμή που σε συνεργασία με την εκκλησιαστική εξουσία, εκκενώνει με τη βία και γκρεμίζει καταλήψεις στέγης προσφύγων.
Όπως καταλαβαίνουμε η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να δράσει μόνη της. Ένα σύνολο πολιτικών, θρησκευτικών, στρατιωτικών και μιντιακών μηχανισμών εξουσίας, τη χρησιμοποιούν για να επιβληθούν στους αδύναμους της κοινωνίας. Με λίγα λόγια ο φασισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος και του κράτους. Σαν αναρχικοί/-ες υψώνουμε το ανάστημά μας απέναντι στο φασισμό και το κράτος που τον ταΐζει.
Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στον πόλεμο για την ισότητα όλων και την ελευθερία.
Οι μόνοι ξένοι στις πόλεις μας είναι οι μπάτσοι και οι φασίστες.

 

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΠΑΝΤΟΥ

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *