Ανακοίνωση της Συνέλευσης για τους δύο διωκόμενους αντιφασίστες στην Αθήνα

Η εισαγγελέας Οικονόμου επιδιώκει μεθοδικά να ρίξει στα μαλακά τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ενοχοποιώντας μόνο τον δολοφόνο Ρουπακιά, προσπαθεί να αποσύρει από το κατηγορητήριο τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και παρουσιάζει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σαν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αποποινικοποιεί τη δράση των φασιστών και τους δίνει πάτημα να συνεχίσουν ατιμώρητοι να μοιράζουν θάνατο σε όποιους αντιστέκονται τόσο σε αυτούς, όσο και στα αφεντικά τους.
Ενώ η δικαστική εξουσία παίζει το παιχνίδι των νεοναζί, την ίδια στιγμή το Κράτος και τα τσιράκια του συλλαμβάνουν δύο συντρόφους αντιφασίστες, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την άψογη συνεργασία κράτους, παρακράτους και φασιστών.
Με κινήσεις πανικού το Κράτος επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την ευνοϊκή μεταχείριση του νεοναζιστικού του κορμού και να την στρέψει ενάντια στο αντιφασιστικό κίνημα, το οποίο από το 2012 μέχρι και σήμερα τσάκισε κυριολεκτικά τα ανθρωποειδή της Χρυσής Αυγής (και όχι μόνο) και τους οδήγησε ξανά στο περιθώριο.
Με ένα ανύπαρκτο κατηγορητήριο οι δικαστικές αρχές προσπαθούν να εντάξουν τους δύο συντρόφους σε εγκληματική οργάνωση και να τους προφυλακίσει, επιβάλλοντας τους εξαιρετικά αυστηρούς περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων την υποχρεωτική εμφάνιση τέσσερις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και την καταβολή εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ στον καθένα (συνολικά 30.000) μέχρι τις 17.1.2020.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, δίπλα στους συντρόφους μας, απέναντι στο Κράτος και τα σκουπίδια που το εξυπηρετούν.
Κανένας και καμία, μόνος/η απέναντι στην εκδικητική μανία της εξουσίας.

Συνέλευση Αναρχικών/Αντιεξουσιαστών-τριών Λαμίας

Στην κορυφή της σελίδας μας είναι “καρφιτσωμένη” η σελίδα της καμπάνιας.

Ακολουθεί το κείμενο της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους 2 συντρόφους.

“Σχετικά με τις διώξεις αγωνιστών για τις επιθέσεις σε γραφεία της χ.α – καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης

Στη 1.11.2019 πραγματοποιείται εμπρηστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α στην οδό Δηλιγιάννη με αποτέλεσμα την προκληση φθορών στο δεύτερο ορόφο που στεγάζεται μεταξύ άλλων το πολιτικό γραφείο του γενικου γραμματέα της χρυσης αυγης.

Το γεγονός αυτό στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει μια εκστρατεία στοχοποίησης και διώξεων κατά αγωνιστών του αντιφασιστικού κινήματος. Μια εκστρατεία που κορυφώθηκε με τις συλλήψεις δύο αγωνιστών και τις αστυνομικές μεθοδεύσεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους στοχεύοντας στην προφυλάκιση τους.

Η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου τους από την ελληνική αστυνομία και οι δημοσιογραφικές διαρροές των ημερών δημιούργησαν ένα σχεδόν βέβαιο κλίμα προφυλάκισης για τους δύο αγωνιστές διαμορφώνοντας ένα τρομολαγνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο οι σύντροφοι μαζί με τους δικηγόρους και το κίνημα αλληλεγγύης καλέστηκαν να δώσουν μια άνιση μάχη.

Πιο συγκεκριμένα οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του Κράτους κατηγορούν για κακουργηματικες πραξεις που αρχίζουν απο τον Μάρτη του 2017 με την επίθεση στα (τότε) κεντρικά γραφεία των φασιστών της Χ.Α στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα σενάρια της δικογραφίας μέχρι και την τελευταία επίθεση στα νεα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα τον Νοέμβρη του 2019 πραγματοποιήθηκαν συνολικά έξι δράσεις εναντίων δομών και προσώπων του φασιστικού μορφώματος.

Επιχείρησαν με αυτόν τον τρόπο να αποκόψουν επιλεκτικά αναλήψεις πολιτικής ευθύνης μέσα από έναν γαλαξία αντιφασιστικών-αντικαπιταλιστικών ενεργειών που οδήγησαν μεταξύ άλλων τα τελευταία χρόνια στην σημαντική αποδυνάμωση των φασιστών. Οι διωκτικές υπηρεσίες με ένα πρόχειρο μαγείρεμα της υπόθεσης επιχείρησαν να σκηνοθετήσουν την ύπαρξη μιας οργάνωσης για να ρίξουν δεκάδες χρόνια φυλακής σε δύο αγωνιστές του ριζοσπαστικού κινήματος.

Το διογκωμένο και ανυπόστατο κατηγορητήριο συντάχθηκε μεταξύ άλλων με ανώνυμα τηλεφωνήματα, περιλαμβάνει ψεύδη και υπερβολές που αποδομούνται με μια μόνο ανάγνωση της δικογραφίας.

Σε μια συγκυρία που η δίκη των εγκληματιών της Χ.Α πλησιάζει στο τέλος της και η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων για την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, υποβαθμίζοντας και νομιμοποιώντας την ανθρωποκτόνα βία της χρυσής αυγής σε περιπτώσεις κατά συνδικαλιστών και μεταναστών. Μη διστάζοντας μάλιστα μεταξύ άλλων να αναφέρει στο σκεπτικό της αθώωσης τους – που σε ορισμένα σημεία θυμίζει περισσότερο ανάληψη πολιτικής ευθύνης για την δράση της οργάνωσης- ότι τουλάχιστον αυτοί έδιναν ένα πιάτο φαΐ σε Έλληνες. Σε μια συγκυρία που η κυβέρνηση της Ν.Δ δείχνει τα δόντια της απέναντι στους φτωχούς και όσους δεν σκύβουν το κεφάλι με εκκενώσεις καταλήψεων, εξευτελισμούς και βασανιστήρια στα Α.Τ και στην γειτονιά των Εξαρχείων.

Με διατάξεις και νομοσχέδια που καταστέλλουν ευθέως το δικαίωμα στην απεργία, στις διαδηλώσεις και στο πανεπιστημιακό άσυλο η κυβέρνηση της Ν.Δ επιχειρεί μόλις σε λίγους μήνες διακυβέρνησης να πάρει πίσω αυτά που κερδήθηκαν μέσα σε δεκαετίες αγώνα με τεράστιο κόστος και θυσίες από την αγωνιζόμενη κοινωνία. Διεξάγει μια ολομέτωπη επίθεση στα κοινωνικά κεκτημένα εφαρμόζοντας μια πολιτική κοινωνικής γενοκτονίας σε πρόσφυγες και μετανάστες ενώ παράλληλα χτίζει ένα Οργουελιανού τύπου ρατσιστικό και αυταρχικό αστυνομικό κράτος που προβαίνει σε παρακολουθήσεις αγωνιστών και πολιτικών χώρων, κατασκευάζει διώξεις και κατηγορητήρια, φακελλώνει αγωνιστές και αγωνίστριες στοχεύοντας στην εξουδετέρωση της αντίστασης και επενδύοντας στην συντηρητικοποίηση και τον φόβο της κοινωνίας.

Σε αυτή την συγκυρία οι σύντροφοι μας οδηγήθηκαν με ένα κακοστημένο και σαθρό κατηγορητήριο σε ανακριτή και εισαγγελέα για να απολογηθούν για το “έγκλημα” του να παραμένεις αγωνιστής. Επιβάλλοντας σε αυτούς εξαιρετικά αυστηρούς περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων την υποχρεωτική εμφάνιση τέσσερις φορές τον μήνα στο αστυνομικο τμήμα της περιοχής τους και την καταβολή εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ στον καθένα (συνολικά 30.000) μέχρι τις 17.1.2020. Κάνοντας σαφές με αυτόν τον τρόπο ότι η οικονομική αφαίμαξη του ανταγωνιστικού κινήματος αποτελεί διαχρονικό στόχο του συστήματος και βασικό εργαλείο που στοχεύει στην εξόντωση και στην αποδυνάμωση του.

Η κινηματική αυτοάμυνα απέναντι στον αυταρχικό και αγοραίο νεοφιλελευθερισμό που χρησιμοποιεί τον φασισμό για να τσακίσει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις αποτελεί την υπαρξιακή θέση του αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο. Αποτελεί την θέση μάχης των καταπιεσμένων σε όλη την γη και ένα από τα κυρίαρχα μέσα διεκδίκησης στην φαρέτρα τους. Γιατί η οργανωμένη έκφραση της ταξικής αντιβίας αποτελεί την μοναδική πιθανότητα να αναμετρηθούμε νικηφόρα με τον καπιταλισμό και την κρατική καταστολή. Γιατί η αντιφασιστική αντιβία δεν δικάζεται σε αστικά δικαστήρια ούτε είναι νόμιμη ή παράνομη. Είναι ιστορικά επιβεβλημένη και διαχρονικά δίκαιη.

Με αυτά τα δεδομένα καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει την προσπάθεια να μαζευτούνε οι εγγυήσεις που φτάνουν συνολικά τα 30000 ευρώ μέχρι την προκαθορισμένη ημερομηνία ώστε οι σύντροφοι μας να μην προφυλακιστούν. Αυτή είναι και η επόμενη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε απέναντι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς που επιχειρούν μέσω της μη καταβολής του υπέρογκου κόστους της εγγύησης να προφυλακίσουν τους συντρόφους.”

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *