Κείμενο που μοιράστηκε στην παρέμβαση αντιπληροφόρησης για την ένταξη προσφυγόπουλων σε σχολεία και τις σχετικές αντιδράσεις από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Oι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου δημοτικου σχολείου Λαμίας στην Αμπλιανη και του Δημοτικού και Γυμνασίου Μοσχοχωρίου προχώρησαν σε συνελεύσεις και ανακοινώσεις, διατυμπανίζοντας ότι δε θέλουν παιδιά προσφύγων στα σχολεία τους.

Τα επιχειρήματα διαφορετικά. Από τη μιά ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικου Λαμίας δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν τους ενημέρωσε εγκαίρως πως στο σχολείο τους θα στεγαστούν 40 προσφυγόπουλα .Από την άλλη οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του Μοσχοχωρίου δηλώνουν πως τα παιδιά των προσφύγων απειλούν την υγεία των παιδιών τους.

Οι υπέυθυνοι υγειονομικού του χώρου στέγασης στις Θερμοπύλες δηλώνουν ξεκάθαρα πως τα παιδάκια αυτά είναι εμβολιασμένα και πλήρως θωρακισμένα απέναντι σε όλες τις πιθανές αρρώστιες που κυκλοφορούν.Από την άλλη η φιλοξενία των παιδιών αυτών στο σχολείο της Αμπλιανης θα γίνεται τις απογευματινές ώρες άρα ούτε δασκάλους θα στερούνται τα “ελληνάκια”, ούτε θα συνοστίζονται πολλά παιδιά σε μία τάξη.

Είναι προφανές πώς οι κατηγορίες εις βάρος των παιδιών αυτών και όλα αυτά τα επιχειρήματα είναι προφάσεις για να καλύψουν τα ρατσιστικά τους ένστικτα όλοι αυτοί οι άνθρωποι.Το διαφορετικό τους ενοχλεί και ταράζει την εθνική τους αξιοπρέπεια.

Μια εθνική αξιοπρέπεια που δεν τους επιτρέπει να βλέπουν πέρα από το δάχτυλό τους. Το πραγματικό τους πρόβλημα είναι οι πολιτικές των μνημονίων της παρούσας αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οι ανακοινώσεις των συλλόγων γονέων κινούνται σε επικίνδυνη ρατσιστική κατεύθυνση. Ακόμα και αν δεν έχουν πρωτοστατήσει σε αυτές οργανωμένοι φασίστες γονείς, ο φασισμός τροφοδοτείται και περιμένει πώς και πώς αυτές τις ευκαιρίες για να απλώσει ρίζες.

Η κυβέρνηση δεν είναι απέναντι στους ρατσιστές αλλά μέρος του ρατσιστικού προβλήματος. Στιβάζει ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, κρατά τα σύνορα κλειστά οδηγώντας στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους, πρωτοστατεί στην υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας απελαύνοντας μαζικά πρόσφυγες πολέμου, στέλνοντας τους στο θάνατο. Τους αντιμετωπίζει ως «βάρος» και αφήνει ασύδοτη τη ρατσιστική και φασιστική προπαγάνδα να διασπείρει τα πιο αισχρά και εγκληματικά ψεύδη. Δεν προχωρά σε διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και δεν έχει το ηθικό πλεονέκτημα να διεξάγει κανέναν διάλογο μαζί τους: Καθώς εφαρμόζει μνημόνια με τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς για την Υγεία (απαιτείται αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, με την αποστολή γιατρών στα σχολεία για ιατρική εξέταση, φροντίδα , πρόληψη και θεραπεία που αφορά όλα τα παιδιά, ντόπια και προσφυγόπουλα. Η θωράκιση αυτή δεν μπορεί να υπάρξει σήμερα ούτε για τα ντόπια παιδιά, όταν η χώρα μας βρίσκεται στον πάτο της ευρωπαϊκής κατάταξης για την Υγεία, (όταν κλινικές και ασθενοφόρα λειτουργούν χωρίς γιατρούς και ολόκληρα νοσοκομεία απειλούνται με κλείσιμο) και την Παιδεία ( προσλήψεις εκπαιδευτικών και μικρότερα τμήματα, περισσότερα σχολεία, βελτίωση κι επισκευή των ετοιμόρροπων υποδομών και δωρεάν γεύματα για τους μαθητές.)

Για να γίνουν όμως αυτά χρειάζεται θωράκιση απέναντι στο ρατσισμό και το φασισμό, που προσπαθούν να εντοπίσουν τον κινδυνό στον διπλανό φτωχό άλλης εθνικότητας, θρησκείας ή χρώματος, για να μην ενωθούμε και να μη θωρακιστούμε απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο: το κεφάλαιο και τα κράτη.

Σαν αναρχικοί/ές στεκόμαστε απέναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό και σε κάθε ρατσιστική κραυγή που τον διατάσσει και καλούμε την τοπική κοινωνία να απομονώσει κάθε ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στους αδύναμους.

     Κανένας μόνος απέναντι στο κράτος και τους φασίστες που το προστατεύουν.

 

Συνέλευση Αναρχικών Λαμίας

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *