Ενημέρωση από παρέμβαση αντιπληροφόρησης για την ένταξη προσφυγόπουλων σε σχολεία και τις σχετικές αντιδράσεις από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων

Αυτή την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αντιπληροφόρησης από μέλη της συνέλευσης , λίγες μέρες μετά τα καταγεγραμμένα  ρατσιστικά ξεσπάσματα και την άρνηση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Λαμίας και του Γυμνασίου Μοσχοχωρίου , να γίνουν δεκτά στα εν λόγω σχολεία , προσφυγόπουλα από το HOT SPOT των Θερμοπυλών. Η παρέμβαση ξεκίνησε κατά τις 19.00 στην πλ. Ελευθερίας και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, κατά την διάρκεια της οποίας μοιράστηκε μεγάλος αριθμός κειμένων σε διερχόμενους , αναρτήθηκε πάνό και πετάχτηκαν αντιφασιστικά τρικάκια .  Τρικάκια πετάχτηκαν επίσης, περιμετρικά του 6ου Δημοτικού , αλλά και σε άλλα σχολεία της πόλης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τα πρωτοφανή γεγονότα με τους συλλόγους των γονέων στα δύο σχολεία , έχει ξεκινήσει μια θύελλα αντιδράσεων και εξελίξεων από όλες τις πλευρές και όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και αποτελεί ακόμη θέμα καθημερινής συζήτησης στην πόλη Παρακολουθούμε τις τρέχουσες εξελίξεις και δεσμευόμαστε να μην αφήσουμε καμία γειτονία , κανένα σχολείο , κανένα συμπολίτη μας μόνο, ντόπιο ή ξένο, απέναντι στο ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο που κάποιοι επιχειρούν να σπείρουν. Δεν μπορεί και δεν θα δοθεί, ούτε μία σπιθαμή γης στους φασίστες, στους μισανθρώπους και στους ρατσιστές όπως και να μεταμφιέζονται κάθε φορά! Θα επανέλθουμε.
ΥΓ.   Λίγες ώρες μετά την παρέμβαση, τα ξημερώματα κατά τις 2 παρά, παρέα ατόμων που καθόντουσαν στην πλ.Ελευθερίας μας ενημέρωσαν , πώς ο Αντιδήμαρχος Λαμίας Λάμπρου, μαζί με την συνοδεία ενός νεαρού, κατέβασε το πανό της συνέλευσης από την πλατεία, όπως τους ενημέρωσε , γιατί δεν υπάρχει άδεια για αυτό. Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν κατεβάζει όλα τα άλλα πανό που υπάρχουν στην πόλη, η απάντησή του ήταν ότι είτε υπάρχουν άδειες είτε είναι από “κόμματα”. Αφού εξακριβώθηκε ότι τελικά ήταν αυτός , ας τονίσουμε στον εν λόγω “κύριο”, ότι δεν χρειαζόμαστε κανενός είδους άδεια από τον ίδιο ή κάποιον όμοιό του, για να εκφράσουμε τον πολιτικό μας λόγο, δεν χρειαζόμαστε κανενός είδους κρατικής ή συστημικής “αναγνώρισης” για να αυτοπροσδιορίοζουμε τους εαυτούς μας πολιτικά , να διαδίδουμε τις αναρχικές ιδέες μας και να δρούμε σύμφωνα με αυτές, όπως κάνουμε όλα τα τελευταία χρόνια με συνέπεια. Και αλήθεια , τι μπορεί να λέει για τον αντιδήμαρχο, το ότι ύπουλα τα ξημερώματα κατεβάζει ένα αντιφασιστικό πανό, όπως το ίδιο συνέβη και με τα δύο προηγούμενα που είχαν αναρτηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.? Ένα της τοπικής Πρωτοβουλίας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις , και ένα ακόμη δικό μας , αλληλεγγύης για τους διωκόμενους μαθητές!

Έτσι λοιπόν την ίδια ώρα που αντιδήμαρχος μας κατεβάζει τα πανό, την ίδια στιγμή που δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης (Ν.Δ). πρωτοστάτησε στα ρατσιστικά ξεσπάσματα ενάντια στα προσφυγόπουλα χωρίς να έχει παιδί στα εν λόγω σχολεία, την ίδια στιγμή που ο περιφερειάρχης Μπακογιάννης  (το Μητσοτακαίικο) , διαχειρίζονται την “δομή πρότυπο” , δηλαδή του HOT SPOT των Θερμοπυλών, με τον μαφιόζο δημοσιογράφο να διατάζει , να χτυπάει και να απειλεί όποιον του αρέσει, όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι όλα εδώ” μας πάνε δεξιά”.
Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών /-τριών Λαμίας, μέλους της Αναρχικής Ομοσπονδίας

 

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *