Ενημέρωση από αντιφασιστική συγκέντρωση-μικροφωνική και πορεία στη Λαμία

Αυτή την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη , πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, στην πλ. Ελευθερίας το απόγευμα, αντιφασιστική συγκέντρωση-μικροφωνική με αφορμή την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, τρία χρόνια πριν στο Κερατσίνι.
Το κάλεσμα της συνέλευσης ήταν κανονισμένο για τις 19.00, όταν και ξεκίνησε να συγκεντρώνεται ο πρώτος κόσμος και να στήνεται η μικροφωνική , ενώ λίγο αργότερα ακολουθούσαν και τα υπόλοιπα καλέσματα από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράστηκαν κείμενα της συνέλευσης , αναρτήθηκε πανό και πετάχτηκαν τρικάκια. Οι συγκεντρωμένοι/-ες στην πλατεία, έφτασαν μέχρι και τα 80 άτομα , αριθμός αρκετά ικανοποιητικός για τα κινηματικά δεδομένα της πόλης . Κατά τις 20.30 ο κόσμος ξεκίνησε να σχηματίζει μπλόκ για την πορεία που θα ακολουθούσε, με πρώτο το μπόκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑς με 20 άτομα, μετά οι Συριζο-Λαέδες με 15 άτομα και στο τέλος το αναρχικό μπλόκ που αριθμούσε περίπου 35 άτομα. Κατά την διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν πλήθος συνθήματα με πολύ καλό παλμό, ενώ γράφτηκαν και συνθήματα σε τοίχους.
Η πορεία κινήθηκε στο κέντρο, φυσικά περνώντας και από τα γραφεία των νεοναζί καθαρμάτων της Χρυσής Αυγής, τα οποία πρός μεγάλη μας έκπληξη φυλάσσονταν από ΟΠΚΕτζήδες που είχαν στριμωχτεί μέσα την στοά της πολυκατοικίας των γραφείων, μαζί με ένα τζιπάκι. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν τελικά οι φασίστες βρίσκονταν μέσα στα γραφεία τους ή όχι, το πιθανότερο όμως είναι πως ήταν και φέτος στις τρύπες τους!Η πορεία κατέληξε στην πλ. Ελευθερίας, όπου η μικροφωνική συνεχίστηκε για λίγο ακόμη, μέχρι να διαλυθεί ο κόσμος. Οι παρουσία των μπάτσων γενικά, ήταν φανερή για ακόμη μία φορά, σε όλο το κέντρο.
Σε γενικές γραμμές οι εντυπώσεις μας είναι φανερά θετικές καθώς μεγάλος αριθμός νεολαίων αντιφασιστών/-τριών της πόλης , πλαισίωσε το μπλόκ της συνέλευσης, ενώ κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης αλλά και της πορείας, όλο το κέντρο ήταν γεμάτο από κόσμο.
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ,ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *