Αντιφασιστική περιφρούρηση στο ΗΟΤ SPOT των Θερμοπυλών

Κάθε χρόνο, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής,πραγματοποιούν μια “μυσταγωγική” φιέστα κοντά στην πόλη μας,στην περιοχή των Θερμοπυλών, στο άγαλμα του Λεωνίδα. Η εκδήλωση τους αυτή, όπως και η αντίστοιχη των Ιμίων στο κέντρο της Αθήνας αποτελούν εκδηλώσεις ορόσημο της οργάνωσης.
Παρ’όλα αυτά μετά από λίγη έρευνα ανακαλύπτει κανείς πώς αυτό το “έθιμο” το καθιέρωσαν τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα. Ολο το θεατρικό σκηνικό, οι αρχαιοελληνικές στολές, η στρατιωτική στοίχιση των συμμετεχόντων, οι δάδες και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, είναι όλα ίδια και απαράλλακτα. Όχι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα, αλλά ακόμη και οι συμβολισμοί πάντα θα παίζουν ένα ρόλο και θα έχουν και μία βαθύτερη ιστορική σημασία, ενδεχομένως.
Σαν γνήσιοι συνεχιστές των ναζιστικών μισανθρώπων, οι έλληνες νεοναζί (δεν μιλάμε μόνο για τους ντόπιους φασίστες, αλλά για την ηγεσία της ναζιστικής αυτής οργάνωσης), δίνουν το παρόν στο σημείο αυτό για να ξεράσουν φασιστικές και εθνικιστικές ρητορικές μίσους καθώς και θρασύδειλες απειλές   απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο συγκέντρωσης των φασιστών, στα παλιά τουριστικά κτίρια του  ΕΟΤ βρίσκεται το ΗΟΤ SPOT τις περιοχής, το οποίο στεγάζει αυτή τη στιγμή 300-400 πρόσφυγες, όλων των ηλικιών.
Πρίν λίγες μέρες(25/08) αναρτήθηκε στο επίσημο sitε τους, πώς το ερχόμενο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 19.30, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θα είναι και πάλι στις Θερμοπύλες. Σαν αναρχικοί/ες  αρνούμαστε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να μην αφήσουμε τούς πρόσφυγες μόνους απέναντι στις “φιέστες” των φασιστών, δίνοντας τον παρόν εκείνη τη μέρα και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσσης, στο HOT SPOT.
Ετσι,καλούμε όποιον/α αλληλέγγυο/α να μας υποστηρίξει με την παρουσία του/της.

Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών/-τριών Λαμίας

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *