Τρικάκια ενάντια σε φασιστοπαρουσίαση βιβλίου στη Λαμία

           Με έκπληξη, στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ενημερωθήκαμε για την πραγματοποίηση αυτής της “βιβλιοπαρουσίασης” :   “Ο ΑΠΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ ΛΑΜΙΑΣ με συνδιοργανωτές τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ θα προβεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Μιναρέδες, οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη», του Στρατιωτικού Δικαστή Χρήστου Τσιαχρή, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.”

          Με λίγο μελέτη, για να μην μακρηγορήσουμε , πίσω από την φαινομενικά αθώα εκδήλωση , κρύβονται γνωστές “μορφές” της ακροδεξιάς της πόλη μας, που αποφάσισαν να ενώσουν τις “δυνάμεις” τους και να οργανώσουν μία ήσυχη φασιστοσύναξη ανοιχτή σε  ντόπιους ξενόφοβους για πλύση εγκεφάλου. Ο ντόπιος Χρήστος Τσιαχρής , με την συγγραφή αυτού του βιβλίου μας εξωτερικεύει ένα εμετό ακροδεξιάς, πίσω από ένα γελοίο μανδύα “επιστημονικής έρευνας”. Τίποτα περισσότερο από ξενοφοβία , μισαλλοδοξία και παράνοια . Η “new age” φασιστική προπαγάνδα,  που πατάει πάνω στη γενικότερα πανευρωπαϊκά επιχειρούμενη “ισλαμοφοβία” . ‘Ένα ακόμη “άσετ” που τελευταία χρησιμοποιείται γενικότερα σε όλους τους ακροδεξιούς φασιστο-“κύκλους” σε όλη την Ελλάδα. Παρόμοιες “βιβλιοπαρουσιάσεις” απο΄τον ίδιο, έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις.

       Στην Λαμία , μια τέτοια “πολιτιστική” εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την στήριξη του “ανεξάρτητου” φασίστα Σαγιά, δασκάλου με θέση δημοτικού συμβούλου για χρόνια. Ένα υπέρμαχο της “σοβαρής λαϊκής και υπεύθυνης” ακροδεξιάς, με χρόνια ενεργούς παρουσίας και συμμετοχής στον ευρύτερο ακροδεξιό χώρο, έναν “κριτή” της “ανώριμης” Χ.Α-ης , με την οποία και συμπράττει εδώ και δεκαετίες , με στήριξη στον Σώρρα, ηγέτη της “εθνοσωτήριας” ομάδας  “Ελλήνων Συνέλευσης” (ναι, αυτού που θα πληρώσει το χρέος και καλά…) , παλαιότερα με τον Βορίδη και το “Εθνικό Μέτωπο”, τον Καρατζαφέρη με το ΛΑΟΣ κλπ. Δεν είναι τυχαία μάλιστα και η σχετικά πρόσφατη εμφάνισή του μαζί με άλλους φασίστες, σε περιστατικό δήθεν αγανάκτησης ενάντια σε πρόσφυγες του ΗΟΤ SPOT των Θερμοπυλών, λίγο πιο έξω από τη Λαμία, του οποίου αποφεύχθηκε η κλιμάκωση, με την επέμβαση των ψυχραιμότερων (προσφύγων και συντρόφων) που βρίσκονταν εκεί.

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Ο “αθλητικός” σύλλογος  “ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ ΛΑΜΙΑΣ”  είναι μία αρκετά ευρύτερη και πολυετής “ήσυχη” μάζωξη, ο οποίος πίσω από το αθλητικό-πολιτιστικό  χαρακτήρα, διαχέει τις ξενοφοβικές , ρατσιστικές και εν τέλει τις ακροδεξιές ιδέες του. Κάτι παρόμοιο άλλωστε συμβαίνει και με τους συλλόγους πολύτεκνων , με την υπογραφή των οποίων δίνεται ένας δήθεν “πολιτιστικός” χαρακτήρας της σύναξης “. Μαζί με τις γνωριμίες του Τσιαχρή με τα σώματα ασφαλείας , όντας και ο ίδιος στρατοδίκης στο παρελθόν και έχουμε μια τέλεια, δημόσια καλυμμένη φασιστοσύναξη με “επιστημονικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα” ταυτόχρονα.

Τον τελευταίο καιρό , με την δημιουργία νέων φασιστικό-“πατριωτικών” πολιτικών κομμάτων Μπαλτάκων, Φαήλων κλπ, όλο αυτό το ακροδεξιό δίκτυο μπορεί να διευρυνθεί, να καλεί σε δράσεις και να υπογράφει με “νέα” ονόματα , κηρύττοντας  πάντα τα ίδια και τα ίδια…

Αυτό που για εμάς είναι ξεκάθαρο, είναι πώς δεν πρόκειται να κάτσουμε άπραγοι/-ες απέναντι σε φασιστοσυνάξεις κάθε είδους στην πόλη μας , όπως και πράτταμε με συνέπεια και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να παρέμβουμε με πλήθος αντιφασιστικών τρικακίων στον χώρο της “εκδήλωσης” πριν την έναρξη της, από μικρή πεζή ομάδα συντρόφων. Με την μικρή μας αυτή παρέμβαση ουσιαστικά δηλώνουμε πώς παρακολουθούμε από κοντά όλες τις σκιώδεις κινήσεις της ευρύτερης ακροδεξιάς και ας είναι όλοι οι “συν-έλληνες” σίγουροι πως θα μας έχουν απέναντί τους σε ότι και να επιχειρήσουν.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ , ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ,

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *