Κείμενο που μοιράστηκε στην κοινή παρέμβαση Λαμίας-Καρδιτσας για το προσφυγικό

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Η μετανάστευση και η προσφυγιά ανέκαθεν δημιουργούνταν, πέρα από τις φυσικές καταστροφές, από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας. Η πρωτόγνωρη χρηματοπιστωτική κρίση του καπιταλισμού, η οποία φορτώνεται στις πλάτες των καταπιεσμένων, δημιούργησε νέους πολέμους, νέο ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων κυρίως από της χώρες της Ανατολής.
Η Αραβική άνοιξη, το ξέσπασμα των λαών της Αραβίας για ελευθερία, καταπνίγηκε από τους ιμπεριαλιστές, οι οποίοι μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τα προτεκτοράτα τους ενεργοποίησαν νέες δικτατορίες, νέους σφαγείς για τους λαούς της περιοχής και ιδιαίτερα για το Συριακό λαό. Από τη μία το δικτατορικό καθεστώς του Άσαντ και από την άλλη οι αμερικανοθρεμμένοι ISIS μετέτρεψαν τη Συρία σε ένα πολεμικό σφαγείο όπου συγκρούονται τα συμφέροντα των Ρώσων-Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Εκατομμύρια ξεριζωμένοι, θύματα του πολέμου, εγκαταλείπουν τις βομβαρδισμένες πόλεις και προσπαθούν μέσω Τουρκίας να φτάσουν στην Ευρώπη σε ασφαλές καταφύγιο.
Η γερασμένη και πολιτικά χρεοκοπημένη ΕΕ, η οποία είναι συμμέτοχη σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση, κλείνει τα σύνορά της ή ζητάει συγκεκριμένο εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο φθηνό εργατικό δυναμικό για την περαιτέρω κερδοφορία των αφεντικών. ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ υπό την αιγίδα της ευρωπαϊκής ένωσης. Η ελληνική κυβέρνηση των αριστερών διαχειριστών του κεφαλαίου, πιστό σκυλί των ευρωπαίων ακολουθεί πιστά τις οδηγίες τους. Κέντρα κράτησης, σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης ξεφυτρώνουν σε όλη την επικράτεια αναγκάζοντας τους πρόσφυγες να ζούνε σε άθλιες συνθήκες, έγκλειστοι σε κολαστήρια όπως Διαβατά Κουτσόχειρο κτλ. Με το πρόσχημα της αποφυγής τρομοκρατικών χτυπημάτων και με υπογραφή του ψεκασμένου Καμένου,  ΝΑΤΟ-ϊκές φρεγάτες σουλατσάρουν στο αιγαίο, προστατεύοντας έτσι την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ. Μπάτσοι από κράτη μέλη της ΕΕ έρχονται να επιτηρήσουν τις νησιώτικες περιοχές. Ένα σκηνικό τρόμου και στρατιωτικοποίησης στήνεται στις πλάτες των προσφύγων συνεπώς και των ντόπιων πληθυσμών. Η πλήρη καταστολή προ των πυλών.
Μέσα σε αυτήν την πραγματικά κρίσιμη εξέλιξη και συγκυρία, τα αιώνια αντίπαλα κοινωνικά στρατόπεδα χωρίζονται ξανά. Από την μια ο κόσμος της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης ,ο κόσμος της Τάξης μας που στήριξε από το υστέρημά του τους πρόσφυγες τόσο υλικά όσο και ηθικά με μια πρωτοφανή κινητοποίηση και από την άλλη το αντιδραστικό λαϊκίστικο μπλοκ των Μ.Μ.Εξαπάτησης, των Ακριβοπληρωμένων ΜΚΟ, των φιλάνθρωπων εφοπλιστών που αφού πνίγουν ή δολοφονούν εργάτες με πάμφθηνα μεροκάματα βγαίνουν φωτογραφίες με προσφυγόπουλα, των φιλήσυχων πολιτών-λακέδων και των γνώριμων φασιστικών δολοφονικών συμμοριών, όλων εκείνων που παλεύουν για να σώσουν τα κάτεργα του κεφαλαίου προχωρώντας στον εκφασισμό της κοινωνίας. Εμείς ως αναρχικές-οι από την συνέλευση του κατειλημμένου στεκιού Καρδίτσας καθώς και απ’ την συνέλευση αναρχικών αντιεξουσιαστών/-τριων Λαμίας, στεκόμαστε ταξικά αλληλέγγυοι στον αγώνα των προσφύγων όχι μόνο σε όσους βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο αλλά και σε όσους αγωνίζονται στις χώρες τους ενάντια στα καθεστώτα και τους υποτακτικούς τους. Υψώνουμε την γροθιά μας μαζί με όλους όσους εξεγείρονται ενάντια στους φράχτες της ΕΙΔΩΜΕΝΗΣ, σε όσους συγκρούονται με τους σκοπιανούς μπάτσους, καθώς και στις έγκλειστες μετανάστριες που κρατούνται στο κολαστήριο του ελληνικού και  επέλεξαν το έσχατο μέσο της απεργίας πείνας παλεύοντας για την ελευθερία τους.
Δε θα αφήσουμε τον καπιταλισμό να μας θάψει στα συντρίμμια του. Για την πείνα, την εξαθλίωση και την φτώχεια δε φταίνε οι πεινασμένοι οι φτωχοί και οι εξαθλιωμένοι, αλλά το σύστημα της εκμετάλλευσης που οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπων σε μια διαρκή εξόντωση.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ
ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ & ΠΡΟΣΦΥΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ & ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Συνέλευση Aναρχικών Aντιεξουσιαστών/-τριων Λαμίας  /  Συνέλευση Aναρχικών Aυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Καρδίτσας

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *