Ενημέρωση από Λαμία, για την κοινή παρέμβαση Λαμίας-Καρδιτσας με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα

Την Παρασκευή 22 Απριλίου , στις 19.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες παρεμβάσεις με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα, και στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία όπως και στην Κεντρική Πλατεία στην Καρδίτσα.

Παρόλο που αρχικά είχε κανονιστεί να πραγματοποιηθεί μικροφωνική και στη Λαμία, για λόγους που μας ξεπέρασαν, κάτι τέτοιο, δεν πραγματοποιήθηκε. Πραγματοποιήθηκε παρόλα αυτά παρέμβαση με την ανάρτηση πανό στην πλατεία και το μοίρασμα κοινών κειμένων των συνελεύσεων, σε διερχόμενους . Οι συγκεντρωμένοι , περίπου 20 άτομα, σύντροφοι αλλά και αλληλέγγυοι, παραμείναμε στην πλατεία για περίπου δύο ώρες, ενώ πετάχτηκαν και τρικάκια περιμετρικά της πλατείας αλλά και στο ευρύτερου κέντρου της πόλης.

Θα πρέπει να αναφερθεί πώς, οι συνελεύσεις, Αναρχικών αντιεξουσιαστών/-τριών Λαμίας και η συνέλευση Αναρχικών Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Καρδίτσας, πραγματοποιήσαμε την κοινή αυτή ημέρα δράσης στις πόλεις μας , μετά από συνδιαμόρφωση και συμφωνία πολιτικών θέσεων πάνω στο προσφυγικό ζήτημα. Ταυτόχρονα, μετά από κοινή επιθυμία, έχουμε χτίσει τα θεμέλια για μία συντροφική συμμαχία των συνελεύσεών μας, εντός Κεντρικής Ελλάδος, καινούργιας και βασισμένης πάνω σε κοινά αποδεκτές πολιτικές θέσεις , με μία νέα, υπό διαμόρφωση δομή που θα εξυπηρετεί τους δικούς μας κοινούς σκοπούς του αγώνα, αλλά και όλων όσων επιλέξουν να συμμετέχουν δίπλα μας, από όλες τις γειτονικές πόλεις. Από συντρόφους και συντρόφισσες που πιστεύουν στην κοινή και καλύτερα συντονισμένη δράση των δυνάμεών μας μέσα από τις ευκαιρίες που προσφέρει η επαρχιακή πραγματικότητα, μέσα από μία νέα αρχή μέσα από ένα νέο κάλεσμα για περισσότερο αναρχικό αντιεξουσιαστικό αγώνα , ενάντια σε κράτος, τοπικούς άρχοντες και ντόπιους φασίστες.

Σε μία γενικότερη ενημέρωση τέλος, το τοπικό hot spot προσφύγων και μεταναστών, στις Θερμοπύλες , λίγο έξω από την πόλη σε πρώην ξενοδοχειακή δομή του ΕΟΤ  στις ιαματικές πηγές, “φιλοξενεί” 250 περίπου πρόσφυγες , κυρίως συριακής και κουρδικής καταγωγής, σε μέτριες συνθήκες διαβίωσης , φυσικά πάντα με περιστασιακές ελλείψεις και προβλήματα τα οποία συνήθως καλύπτονται και διορθώνονται από το συνολικότερο κίνημα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή και την τοπική κοινωνία. Υπεύθυνη για την λειτουργία του hot spot είναι η Περιφέρεια Στερεάς (Μπακογιάννης…) ενώ την σίτιση έχει αναλάβει ο στρατός και ένα catering. Θα υπάρξει και αναλυτικότερη ενημέρωση σύντομα.

 

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *