Κείμενο που μοιράστηκε στη συγκέντρωση-μικροφωνική ενάντια στο φασισμό ρατσισμό

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ

Από τα κλειστά σύνορα και τους φράχτες, τα πογκρόμ της Χ.Α και τις επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας, από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, μέχρι την βίαιη περιστολή των κεκτημένων δικαιωμάτων των πολιτών και την καταστολή των κοινωνικών και λαϊκών αγώνων, ο φασισμός με διαφορετικό πρόσωπο κάθε φορά, μας δείχνει τα δόντια του.

Έχει περάσει καιρός από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον κατ’ ομολογίαν χρυσαυγίτη δολοφόνο Ρουπακιά. Μιας προσχεδιασμένης δολοφονίας με ξεκάθαρα πολιτικά κίνητρα, με επιμελή οργάνωση του εγκλήματος από την ίδια την Χρυσή Αυγή , με στοιχεία και μάρτυρες για την εμπλοκή όλων των πρωτοκλασάτων βουλευτών της (και ανάληψη της πολιτικής ευθύνης δημόσια) καθώς και μία σωρεία αμέτρητων ακόμα εγκλημάτων που διέπρατταν όλα αυτά τα χρόνια οι φασίστες ανενόχλητοι . Παρόλα αυτά, η αστική “δικαιοσύνη” επιμένει να παρουσιάζεται ως ανήμπορη στο να τιμωρήσει τους νεοναζί δολοφόνους λόγο υποτιθέμενων νομικών κολλημάτων. Μια “δικαιοσύνη” που καλύπτει και ξεπλένει όσους υπηρετούν το υπάρχον εκμεταλλευτικό σύστημα όπως τα καθάρματα της Χ.Α., την ίδια στιγμή που τσακίζει με διαδικασίες εξπρές, όποια και όποιον τολμήσει να αντισταθεί, με εξοντωτικές ποινές , φυλακίσεις και διώξεις κάθε είδους. Σύντροφοί και συναγωνιστές μας, εδώ και χρόνια στερούνται ακόμα και των βασικών τους “νόμιμων” δικαιωμάτων μέσα σε δικαστικές αίθουσες και φυλακές, όπως για παράδειγμα το 2013 όταν ο σύντροφος Κώστας Σακκάς προφυλακισμένος χωρίς στοιχεία και χωρίς μάρτυρες , έφτασε τους 30 μήνες προφυλάκιση αντί των 18 που προβλέπονται από το νόμο! Κι όμως , αυτές οι “παρατυπίες” δεν θα μπορούσαν να συμβούν σε ένα χρυσαυγίτη αμετανόητο δολοφόνο όπως ο Ρουπακιάς, ο οποίος σήμερα βρίσκεται ελεύθερος λόγω της παρέλευσης του 18μηνου της δικής του προφυλάκισης. Είναι προφανές πλέον πως το κράτος και οι φασίστες συνεργάζονται άψογα στο παιχνίδι της καταστολής και του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Το κράτος είναι φασισμός και ο φασισμός είναι το κράτος.

Όπως έχουμε ξαναπεί , η Ευρωπαϊκή Ένωσή δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από έναν από τους μεγαλύτερους καπιταλιστικούς πυλώνες παγκοσμίως, υπεύθυνη και συνένοχη της Δύσης για την φτώχεια, την εξαθλίωση και τους πολέμους που χρόνια τώρα διεξάγονται σε ολόκληρο των κόσμο. Σε αυτή την Ευρώπη, η ξενοφοβία και μισαλλοδοξία δείχνουν να κερδίζουν έδαφος, καθώς η άνοδος της ακροδεξιάς και του φασισμού είναι μία επικίνδυνη  πραγματικότητα. Με αφορμή την εισροή χιλιάδων ανθρώπων που τρέχουν να ξεφύγουν όχι μόνο από την βιαιότητα του πολέμου, αλλά και από αυταρχικά καθεστώτα,από την οικονομική καταπίεση και την εξαθλίωση που υπάρχουν στις χώρες τους, οι Ευρωπαίοι “διαφωτιστές” αποφάσισαν να αποκαλύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο και να τους “υποδεχτούν” υψώνοντας φράχτες, κάνοντας πλιάτσικο στα τιμαλφή τους, καταπατώντας αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα και τέλος δημιουργώντας στρατόπεδα συγκέντρωσης για να τους στοιβάξουν μέσα, μέχρι να βρουν μια λύση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Στο λεξιλόγιο της φασιστικής Ευρώπης φρούριο, όπως επίσης και της Τουρκίας (που άψογα συνεργάζονται), δεν υπάρχουν λέξεις όπως αλληλεγγύη, ανθρώπινα δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Υπάρχουν μόνο ρητορικές μίσους και ρατσιστικά παραληρήματα απέναντι στους αδύναμους και τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου. Όσο τα κράτη δημιουργούν πολέμους, τόσο θα αδιαφορούν για τις συνέπειες που προκαλούν και άλλο τόσο θα οχυρώνονται πίσω από τα συμφέροντά τους.

Βρισκόμαστε σε ένα χρονικό σημείο που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ότι όπλα έχουμε απέναντι στο φασισμό και τα κράτη που τον εκκολάπτουν. Όσο δυναμώνουν τα κινήματα αλληλεγγύης και οι δομές αυτοοργάνωσης (καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, δομές υγείας, εργοστάσια, κλπ) μέσα στην κοινωνία, τόσο θα λιγοστεύουν οι φασιστικές και ρατσιστικές κραυγές. Αποτελεί χρέος και ταξικό μας καθήκον, εμάς των από κάτω αυτού του κόσμου, η πραγματική και ουσιαστική στήριξη όλων των ευπαθών και αδύναμων κοινωνικών ομάδων, (ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών). Οι στρατιές των κολασμένων και των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, πάντα θα τσακίζουν τους φασίστες και τα τσιράκια τους , ανοίγοντας το δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση, πάνω από κράτη και οικονομικούς δείκτες, για την δημιουργία μιας άλλης κοινωνίας! Για την έφοδο στους ουρανούς, για τον κομμουνισμό και την αναρχία!

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ  ΠΑΝΤΟΥ

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *