Κείμενο από παρέμβαση ενάντια στους τρομονόμους στη Λαμία

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΜΕ

 

Τρομονόμος είναι ο νόμος που επέφερε τις πιο ριζικές αλλαγές στο χώρο του ποινικού δικαίου. Προκάλεσε καθοριστικό ρήγμα στη προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, πολιτικών και κοινωνικών, που προστατεύονται από το ελληνικό σύνταγμα και τους νόμους.

Είναι το περίφημο άρθρο 187Α το οποίο χαρακτηρίζει σαν τρομοκρατικές ενέργειες ακόμα και πλημμελήματα. Έτσι αδικήματα όπως «η διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας» (σχεδόν κάθε δίωξη συλληφθέντα σε διαδήλωση) και ”η διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών”, αλλά και η έκρηξη (μολότωφ) μπορεί να θεωρηθούν «τρομοκρατικές» ενέργειες, αρκεί ο αστυνόμος και ο δικαστής να κρίνουν ότι με αυτές τις ενέργειες είναι δυνατόν να βλαφτεί σοβαρά η κοινωνική ειρήνη, δηλαδή τα συμφέροντα ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Ακόμα και πράξεις όπως π.χ.μια διαδήλωση ή απεργία, ακόμα και η πιο «νομιμόφρονη» αντικαπιταλιστική πάλη, μπορούν να αναχθούν σε «τρομοκρατικές» δράσεις.

Ποινικοποιείται η παροχή πληροφοριών και υλικών μέσων καθώς και η οικονομική ενίσχυση σε οργανώσεις ή σε άτομα τα οποία τελούν ”τρομοκρατικές” ενέργειες, εφόσον γίνονται με σκοπό τη διευκόλυνση της τέλεσης των πράξεων αυτών, ασχέτως μάλιστα εάν τελικά επιτεύχθηκε διευκόλυνση ή ήταν δυνατό να επιτευχθεί. Και όχι απλώς ποινικοποιείται αλλά τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών. Εισαγάγοντας τη δίωξη του φρονήματος και την έννοια του υπόπτου στη θέση του κατηγορουμένου,”επινοούνται” εχθροί,οι οποίοι είναι ταυτόχρονα εσωτερικοί και εξωτερικοί, προσδιοριζόμενοι μόνο από την πιθανολογούμενη εχθρότητά τους προς τις πολιτικές κοινωνικές και οικονομικές δομές του συστήματος, εγχώριου και διεθνούς.
Εκτός απο την πραγματοποίηση συγκρότησης δικτύου πανκοινωνικής παρακολούθησης, καταγραφής και ελέγχου  του συνόλου των στοιχείων που συγκροτούν κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, με τις κάθε είδους χρηματοπιστωτικές, ασφαλιστικές κλπ εταιρίες να αποκτούν ανεξέλεγκτο θεσμικό ρόλο για το φακέλωμα των πολιτών, πρόσφορο φυσικά για κάθε χρήση,θεσπίστηκαν ειδικές ρυθμίσεις για την ανάκριση, π.χ .βίαιη λήψη DNA. Οι κλοπές, ληστείες, πλαστογραφίες και άλλα οικονομικά αδικήματα,αναβαθμίζονται σε διακεκριμένα όταν αυτά θεωρηθούν ότι αποσκοπούν στην προπαρασκευή ”τρομοκρατικών” ενεργειών.

Με το άρθρο 187Α, ως τρομοκρατικές ορίζονται πλέον πράξεις που διαπράττονται όχι μόνο από συγκροτημένη ομάδα αλλά και από μεμονωμένο άτομο, χωρίς την ένταξη σε ”τρομοκρατική” οργάνωση… Έτσι, ως ”τρομοκράτης” μπορεί να χαρακτηριστεί οποιοσδήποτε μεμονωμένος αγωνιστής,(πχ οι διώξεις των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής για την αντίστασή τους στη δημιουργία των μεταλλείων χρυσού) καθώς και οποιοδήποτε συγγενικό ή φιλικό του πρόσωπο.

Όσο η κοινωνία αντιστέκεται στις βάρβαρες πολιτικές του κράτους, τόσο αυτό υπό τον φόβο της αμφισβήτησης της εξουσίας του, δημιουργεί ”τρομονόμους” και κατασκευάζει τρομοκράτες για να επιβληθεί.

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

 

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *