Ενημέρωση από Γενική Απεργία 4ης Φλεβάρη στη Λαμία

Στις 4ης Φλεβάρη το πρωί στη Λαμία, πραγματοποιήθηκαν κάποιες από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Τα καλέσματα ήταν πολλά , τόσο από πολιτικές δυνάμεις όσο και από σωματεία εργαζομένων, ενώ δυναμική εμφάνιση με κόρνες έκαναν και οι επαγγελματίες οδηγοί (νταλίκες, σχολικά, ταξί, κλπ) αλλά και οι αγρότες από τα μπλόκα τις περιοχής.

Τα περισσότερα καλέσματα, μαζί και το δικό μας, είχαν δοθεί για την πλ. Διάκου στις 11.00 το πρωί.(με εξαίρεση του ΠΑΜΕ στην πλ. Πάρκου στις 10.30). Συγκεντρωμένα τρακτέρ βρίσκονταν ταυτόχρονα σταθμευμένα στην πλ.Ελευθερίας.Ο κόσμος που βρισκόταν συγκεντρωμένος στην πλατεία Διάκου ξεπέρασε κατά πολύ τους συνήθεις αριθμούς , ξεπερνώντας ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Όλο το κέντρο τις πόλης ήταν πλημμυρισμένο με κόσμο σε τέτοιο σημείο που ήταν δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τους συγκεντρωμένους με τους περαστικούς μέσα στο πλήθος.

Κατά την διάρκεια της προσυγκέντρωσης μοιράστηκαν κείμενα της Αναρχικής Ομοσπονδίας και αναρτήθηκε πανό. Με την λήξη των καθιερωμένων ομιλιών από τους εργατοπατέρες του ξεπουλημένου Εργατικού Κέντρου και των υποστηρικτών τους στην πλατεία , ξεκίνησε πολυάριθμη πορεία στο κέντρο της πόλης. Τα μπλόκ ήταν πολλά και όλα με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.Το αναρχικό μπλόκ βρισκόταν στο τέλος, πίσω από το μπλόκ των αγροτών και έφτασε να αριθμεί ακόμη και πάνω από 70 άτομα ! Καθόλη την διάρκεια της πορείας φωνάζονταν πλήθος συνθημάτων με καλό παλμό, ενώ η παρουσία των μπάτσων ήταν ορατή αλλά μικρή για τα αριθμητικά δεδομένα των συγκεντρώσεων. Η πορεία πέρασε από όλες τις κεντρικές πλατείες , με κλειστά σχεδόν όλα τα καταστήματα και τις καφετέριες του κέντρου.

Σε γενικές γραμμές μόνο ως θετικές θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τις εντυπώσεις μας από την μαζική απεργία και την ευχάριστα μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στα απεργιακά μπλόκα στο δρόμο. Ο αγώνας συνεχίζεται!!!

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *