Ενημέρωση από δεύτερη παρέμβαση ενάντια στο κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής Λαμίας

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ζήτημα της προβληματικής λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Λαμίας αλλά και το ενδεχόμενο επιχειρούμενο κλείσιμό της, μας έχει απασχολήσει. Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και με αφορμή το πρώτο 48ωρο κλεισίματός της, η συνέλευση είχε πραγματοποιήσει την πρώτη παρέμβαση αντιπληροφόρησης σχετικά με το ζήτημα της “προσφερόμενης” δημόσιας υγείας, η οποία διαρκώς υποβαθμίζεται κάτω από το βάρος των εξουσιαστικών-μνημονιακών πολιτικών που ακολουθούνται ασταμάτητα τα τελευταία χρόνια. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο τμημάτων νοσοκομείων σε πρώτη φάση , ενώ δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις όπου ολόκληρα νοσοκομεία ουσιαστικά κλείνουν, αφήνοντας ολόκληρες περιοχές χωρίς τις βασικές ιατρικές παροχές με τους κατοίκους τους είτε να αναγκάζονται να ταξιδεύουν σε γειτονικούς νομούς είτε να αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικά κέντρα υγείας και ιδιωτικά ιατρεία . Το δικαίωμα στη υγεία αποτελεί ένα κεκτημένο δικαίωμα όλων μας, το οποίο και οφείλουμε να διαφυλάξουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Συγκεκριμένα στην πόλη μας, με την θέση του παιδιάτρου να παραμένει ακόμη κενή, μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από το πρώτο 48ωρο κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής, οι τοπικοί άρχοντες , θέλοντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, παρενέβησαν έτσι ώστε να συνεχιστεί η προβληματική λειτουργία της κλινικής με παιδιάτρους άλλων γειτονικών νοσοκομείων για λίγο καιρό. Τα διαδοχικά 48ωρα κλεισίματα της Παιδιατρικής όμως συνεχίζονται δημιουργώντας νέες επιπλοκές και στην Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου η οποία αδυνατεί να λειτουργήσει κανονικά χωρίς την παρουσία παιδιάτρου. Τα επείγοντα περιστατικά παραπέμπονται σε Ν/Σ της Λάρισας.Τα νέα αυτά δεδομένα καθώς και οι τριγμοί που δημιουργούνται σε πλέον δύο κλινικές του νοσοκομείου , δεν θα μπορούσαν να μας αφήσουν αδιάφορους/-ες. Πραγματοποιήσαμε για όλους τους παραπάνω λόγους και πάλι παρέμβαση αντιπληροφόρησης με κείμενα και ανάρτηση πανό στην πλ. Ελευθερίας το απόγευμα της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου με μεγάλο αριθμό συντρόφων/-ισσών και αλληλέγγυων. Η αντιδράσεις του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από θετικές.

Θα πρέπει να τονίσουμε πώς το θέμα δεν τελειώνει από μέρους μας. Θα παρακολουθούμε διαρκώς τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε με νέες και μαζικότερες δράσεις εάν αυτό χρειαστεί.

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *