Κείμενο παρέμβασης για τους 4 νεκρούς εργάτες στα ΕΛ.ΠΕ. στη Λαμία

* Το κείμενο που μοιράστηκε στην παρέμβαση για τους 4 νεκρούς στα ΕΛ.ΠΕ. δεν είναι κείμενο της συνέλευσής μας , αλλά αποτελεί αναδημοσίευση κειμένου από συντρόφους/-σες από την Θεσ/νίκη

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
4 ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ.
Την Παρασκευή 08/05/2015 κατά τη διάρκεια έργων συντήρησης στα διυλιστήρια του Ασπρόπυργου και συγκεκριμένα στον όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.) ιδιοκτησίας του μεγαλοεγκληματία Λάτση, γίνεται ανάφλεξη και ακολουθεί έκρηξη. Τραυματίζονται 6 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 4 χάνουν τη ζωή τους. Αυτό είναι και το προσωρινό επιστέγασμα της προπαγάνδας των Μ.Μ.Ε. που ως φερέφωνα των συμφερόντων του κράτους και του κεφαλαίου μίλησαν εξαρχής για ελαφρά τραυματισμένους από την έκρηξη.
Αυτές οι δολοφονίες έρχονται να προστεθούν στους δεκάδες δολοφονημένους εργαζόμενους στα κάτεργα του Λάτση. Έρχονται να προστεθούν στους εκατοντάδες δολοφονημένους εργαζόμενους στα κάτεργα των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων όπως οι Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, Φέσσας, Κοντομηνάς, Αλαφούζος κ.α. Σε μια λίστα που οι θάνατοι είναι απλά αριθμοί, κομμάτι μιας συνάρτησης που αυξάνει γεωμετρικά τους αριθμούς των κερδών του ντόπιου και υπερεθνικού κεφαλαίου.
Η δραστηριότητα όμως της εγκληματικής αυτής οργάνωσης δεν σταματάει εδώ. Το κέρδος είναι συνυφασμένο με την εκμετάλλευση και αυτή με τη σειρά της άρρηκτα συνδεδεμένη με το αίμα. Έτσι η ανάπτυξη που πρεσβεύει όλος αυτός ο συρφετός είναι οι εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς χωρίς μέτρα ασφαλείας και με τους κατώτατους παχυλούς μισθούς, είναι η λεηλασία της φύσης με την καταστροφή των φυσικών πόρων, είναι τέλος οι αμέτρητες δολοφονίες κάθε μορφής ζωής. Γιατί η ισχυρή Ελλάδα-που σημαίνει η συντήρηση του ντόπιου κεφαλαίου για τη διαφύλαξη της ασφάλειας του υπερεθνικού- θέλει θυσίες.
Από τα προολυμπιακά έργα του 2004 μέχρι το κάθε κάτεργο της ΤΙΤΑΝ, της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, της ΕΛ.ΠΕ. οι νεκροί εργάτες στέλνουν ένα και μόνο μήνυμα: μόνο η οργάνωση και ο πολύμορφος αγώνας για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο θα αποτελέσει το ανάχωμα για αυτή την θηριωδία.
Η σιωπή είναι συνενοχή
Καμιά ειρήνη με το ντόπιο και υπερεθνικό κεφάλαιο…

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *