Ενημέρωση για την 1η Μάη στη Λαμία

Με τα μελανότερα χρώματα θα μπορούσε κανείς να περιγράψει το τι πραγματοποιήθηκε την ημέρα της πρωτομαγιάς στην πόλη της Λαμίας. Τα σημεία των συγκεντρώσεων ήταν δύο , ένα αυτό του ΠΑΜΕ στις 10.00πμ. στην πλ. Πάρκου και το δεύτερο στην πλ. Διάκου με καλέσματα από τις 9.30πμ έως και τις 10.30πμ από Εργατικό Κέντρο , ΓΣΕΕ , ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΤΑΡΣΥΑ , το δικό μας κλπ.
Εμείς έχοντας δώσει κάλεσμα στις 10.00πμ , μαζευτήκαμε στην πλατεία όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένα περίπου 70-80 άτομα από όλα τα καλέματα. Με την ώρα να περνάει και τον κόσμο να ετοιμάζεται για πορεία , μας ανακοινώθηκε πως με απόφαση του εργατικού κέντρου αποφασίστηκε πως δεν θα πραγματοποιηθεί πορεία ! Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και στήριξε το εργατικό κέντρο , καθώς το μοναδικό πράγμα που τους απασχολεί είναι απλά να είναι “παρόντες” για τα μάτια του κόσμου, να δώσουν τις τηλεοπτικές τους “αγωνιστικές” δηλώσεις στα τοπικά κανάλια και μετά να εξαφανιστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Οι διαμαρτυρίες για αυτό το κατάντημα του εορτασμού της πρωτομαγιάς από τους εργατοπατέρες και την καθεστωτική “αριστερά” , ήταν άμεσες και έντονες, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Ο κόσμος εγκατέλειπε την πλατεία με γοργούς ρυθμούς. Αποχωρίσαμε από την πλατεία τελευταίοι , εξοργισμένοι με το μέγεθος της υποκρισίας που βιώσαμε , αυτή την ιδιότυπη “ενδοκινηματική” καταστολή που τον τελευταίο καιρό φουντώνει στην πόλη και επιχειρείται να γίνει καθεστώς.
Κατευθυνθήκαμε στην πλ. Ελευθερίας όπου και πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με πανό, κείμενα και τρικάκια αρνούμενοι να υπακούσουμε στις “διαταγές” αυτών που ακύρωσαν στην πράξη την προ συμφωνημένη πορεία της 1ης Μάη. Η παρέμβαση κράτησε περίπου μία ώρα. Διασταυρωθήκαμε με την πορεία του ΠΑΜΕ που αριθμούσε περίπου 90-100 άτομα…

Συγχαρητήρια στους ξεφτίλες εργατοπατέρες και τους αγωνιστές του καναπέ, την τιμήσατε και φέτος την εργατική πρωτομαγιά !

ENANTIA ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *