Κείμενο από νέα παρέμβαση για απεργούς πείνας στη Λαμία

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΫΣΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Διανύοντας την 45η μέρα απεργίας πείνας, αυτή η εβδομάδα αποτελεί την κρισιμότερη καθότι αναμένεται η κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και τις υπόλοιπες συσχετιζόμενες διατάξεις. Οκτώ σύντροφοι απεργοί πείνας μέλη του Δικτύου Αγωνιζόμενων Κρατουμένων (ΔΑΚ) οι οποίοι είναι οι εξής: Α. Σταμπούλος, Φ.Χαρίσης, Α. Ντάλιος, Γ. Σαραφούδης, Γ.Καραγιαννίδης, Δ. Μπουρζούκος ,Δ. Πολίτης και Γ.Μιχαηλίδης συνεχίζουν τον αγώνα αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες στην υγεία τους και τις όποιες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις υπήρξαν μέχρι στιγμής από κυβερνητικά στόματα. Παράλληλα τον αγώνα τους στηρίζουν οι Τούρκοι πολιτικοί κρατούμενοι με απεργία πείνας . σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις ένας ακόμη μετανάστης απεργός πείνας στο Παρανέστι Δράμας εξακολουθεί να θέτει το σώμα του ως οδόφραγμα το μόνο μέσο πίεσης υπερασπιζόμενος τα δίκαια αιτήματά του που αφορούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σε μία προσπάθεια φίμωσης απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία και όποια ενημέρωση υπήρχε μέχρι τις 30/3 με τους περίπου 200 έγκλειστους νοσηλευόμενους απεργούς πείνας στο κολαστήριο «νοσοκομείο» των φυλακών Κορυδαλλού. Η τελευταία ενημέρωση ανέφερε εκτός των άλλων την συνέχιση της απεργίας πείνας καθώς και την αποχή από κάθε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Τα αιτήματα των απεργών πείνας του ΔΑΚ:
1.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 187 ΚΑΙ 187Α (κατηγορούμενοι με αυτόν κάτοικοι στις Σκουριές Χαλκιδικής, μαθητές στην Λάρισα 2008)
2.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΜΕΙΓΜΑΤΩΝ dna, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΛΗΨΗΣ ΤΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ dna (κάτοικοι Σκουριές)
3.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΝΟΜΟΥ (κάτοικοι Σκουριές, απεργιακές κινητοποιήσεις)
4.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΥΠΟΥ Γ
5.ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟΥ (98% αναπηρία)
Από την έναρξη του αγώνα των απεργών πείνας η διαστρέβλωση των γεγονότων και η σκόπιμη παραπληροφόρηση αποτέλεσαν κοινή γλώσσα τόσο των ΜΜΕ όσο και της κυβέρνησης σε μία προσπάθεια απονοηματοδότησης και απόκρυψης του συνολικού αγώνα τους. Η ολοένα δυναμικότερες παρεμβάσεις με συγκρουσιακό πολλές φορές χαρακτήρα όσο παρουσιάζονται ως δημιούργημα θερμόαιμων χωρίς λόγο και αιτία δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από την κλιμάκωση των δράσεων του κινήματος αλληλεγγύης το οποίο όσο η υγεία των συντρόφων χειροτερεύει τόσο και οι δράσεις αυτές θα εντείνονται. Ένα νέο δόγμα καταστολής επιχειρείται να στηθεί προσπαθώντας να αντλήσει κοινωνική νομιμοποίηση μέσα από τα τηλεοπτικά πάνελ δημοσιοκάφρων, οι οποίοι δημιουργούν σενάρια τρομοϋστερίας.
Παράλληλα η στάση των κατασταλτικών μηχανισμών εκφραζόμενων απ’τον υπουργό ΠΡΟΠΟ κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τις κατασταλτικές πρακτικές της αστικής δημοκρατίας που τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει. Ο άξιος συνεχιστής των Δένδια, Κικίλια προκαλεί κάνοντας δηλώσεις για νεκρούς όπου σταθεί και όπου βρεθεί όταν ο μοναδικός νεκρός που μπορεί να υπάρξει θα είναι απόρροια της δικής τους εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής. Επιπρόσθετο στοιχείο αυτής της πολιτικής αποτελεί η ολοφάνερη προσπάθεια συνέχισης εφαρμογής του δόγματος του κοινωνικού αυτοματισμού που ως πυρήνα προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους απέναντι σε οποιοδήποτε κίνημα και αγώνα που βρίσκεται αντίθετο στις κυβερνητικές τακτικές (Σκουριές, Ρ/Σ κόκκινο, Πρυτανεία).
Με τις μέρες να περνούν και τα πράγματα να εξωθούνται στα άκρα , δηλώνουμε πως όποιος αρνηθεί την ικανοποίηση των αιτημάτων των συντρόφων μας, όποιος εξακολουθεί να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και την σωματική τους ακεραιότητα, θα μας βρίσκει απέναντί του με άγριες διαθέσεις, είτε είναι κυβέρνηση, είτε αντιπολίτευση. Για εμάς δεν έχει καμία σημασία εάν αυτός επιλέγει να φορά το προσωπείο του δημοκράτη, ή του φασίστα είτε ακόμη και αυτό του ανθρωπιστή.
Αλληλεγγύη στους δεκάδες συντρόφους που αμφισβητούν έμπρακτα τον κουκουλονόμο αρνούμενοι να παρουσιαστούν στα αστυνομικά τμήματα , ως όφειλαν καταδικασμένοι με αυτό το κατασταλτικό νομοθέτημα.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ από 2/3

Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών/τριών Λαμίας

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *