Κείμενο παρέμβασης σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Λαμίας

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΚ (11/4)

Μετά το πέρας της συζήτησης του νομοσχεδίου στην επιτροπή της βουλής φαντάζει πιθανό ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων μας να γίνει δεκτό. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, έχει συμπεριλάβει σε αυτό διάταξη για την κατάργηση των φυλακών τύπου ‘Γ και διάταξη για την αποφυλάκιση ανάπηρων κρατουμένων επιτρέποντας στον Σάββα Ξηρό να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στη συνέχεια βουλευτές του σύριζα συνέθεσαν δύο τροπολογίες -οι οποίες θα εισαχθούν στο νομοσχέδιο- με τη μία να καταργεί τον κουκουλονόμο και την άλλη να καταργεί τη διάταξη που αφορά τη βίαιη λήψη του dna δίνοντας την δυνατότητα στον κατηγορούμενο να έχει τεχνικό σύμβουλο της επιλογής του. Ο πραγματογνώμονας θα έχει πρόσβαση στο δείγμα με δυνατότητα να το αναλύσει, θα μπορεί να είναι παρών στην διαδικασία της ανάλυσής του από τους βιολόγους της αστυνομίας, θα έχει πρόσβαση σε όλα τα σχετικά έγγραφα -ακόμα και από το στάδιο της συλλογής του dna- και θα μπορεί να συντάσσει δική του έκθεση πραγματογνωμοσύνης στο στάδιο της ανάκρισης και της ακροαματικής διαδικασίας.
Από το αποτέλεσμα όμως, των 3 συνεδριών δεν υπάρχει καμία εγγύηση κι ούτε εμπιστευόμαστε τις υποσχέσεις της κυβέρνησης. Ειδικά μετά την πίεση ενός μεγάλου φάσματος του πολιτικού συνόλου (απο το ΠΟΤΑΜΙ μεχρι τη ΝΔ),τις επιφυλάξεις των ΑΝ.ΕΛ. για την ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα στον Σάββα Ξηρό να αποφυλακιστεί και την σιγή των υπολοίπων κομμάτων σχετικά με τις προθέσεις τους .Γι’ αυτό δηλώνουμε ξανά πως δεν θα κάνουμε πίσω και θα συνεχίσουμε την απεργία πείνας μέχρι την τελεσίδικη και οριστική ικανοποίηση των αιτημάτων μας απαιτώντας:
• την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α
• την κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για πράξεις που τελέστηκαν με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμο»)
• το νομικό πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου ‘Γ
• την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού ώστε να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται
• την κατάργηση της βίαιης λήψης DNA, την πρόσβαση κι ανάλυση του DNA από πραγματογνώμονα βιολόγο καθώς και την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων.
Αξίζει να αναφερθούμε λίγο στην περίπτωση του συντρόφου Σάββα Ξηρού καθώς έχει γίνει το ”αγαπημένο” θέμα των ΜΜΕ. Ένας αγωνιστής που διάλεξε το δρόμο του ένοπλου και γι’αυτό δέχεται την ”περιποίηση”και ”φροντίδα” που η δημοκρατία ”παρέχει” στους δηλωμένους εχθρούς της. Ένας άνθρωπος ουσιαστικά τυφλός και κουφός, ακρωτηριασμένος, με σκλήρυνση κατά πλάκας, ιλλίγγους και αστάθεια, που κοιμάται καθιστός στην καρέκλα γιατί δεν μπορεί να ξαπλώσει λόγω αναπνευστικού προβλήματος. Και όλα αυτά μην ξεχνάμε πως τα αποκόμισε από τον 13χρονο εγκλεισμό του στα κελιά της δημοκρατίας. Ένας αγωνιστής που απο την στιγμή της σύλληψής του κατασυκοφαντείται χωρίς αιδώ από κάθε λογής καθεστωτικό δημοσιογράφο, πολιτικό, άνθρωπο των ”τεχνών και των γραμμάτων” με αποκορύφωμα την απόκρυψη των ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ που υπέστη στον “Ευαγγελισμό”στα χερια του Διώτη (εμπλεκόμενου στη λίστα Λαγκάρντ) και του Σύρου (πρώην αρχηγού της ΔΑΕΕΒ και πρώην δημάρχου Δομοκού) ύστερα απο τις ΕΝΤΟΛΕΣ της πολιτικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του τότε υπουργού δημόσιας τάξης Χρυσοχοίδη. Αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν, το μέτωπο που πολεμάει την απεργία μας (με μπροστάρηδες τα media) τον παρουσιάζει ως ενα στυγνό εγκληματία, δολοφόνο αθώων ανθρωπών, αιμοδιψές κάθαρμα που αν αποφυλακιστεί θα ”κάνει ταξίδια”, ξεχνώντας πως μιλάμε για έναν άνθρωπο με 98% αναπηρία. Ο ανθρωπισμός τους φτάνει μάλλον μέχρι τα galla της Βαρδινογιάννη και της Κυριακού και τις αποφυλακίσεις των χουντικών λαμόγιων τύπου Λαυρεντιάδη λόγω “ανήκεστου βλάβης”.
Οι πολιτικοί λοιπόν που με τις υπογραφές τους ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους στα σύνορα , στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, στα αστυνομικά τμημάτα και τις φυλακές, που εχουν οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία τολμάνε να μιλάνε για δολοφόνους. Οι δημοσιογράφοι που καθημερινά πιέζουν για νέα δυσβάσταχτα μέτρα, που διψάνε για αίμα καταστολή, συλλήψεις και φυλακίσεις τολμάνε να μιλάνε για “περιθωριακούς” που στηρίζουν τον “τρομοκράτη” Σάββα Ξηρό.
Όταν ξεκινήσαμε την απεργία πείνας ξέραμε πως θα ήταν ένας δύσκολος αγώνας που θα μας έφτανε στα όρια μας. Και ειναι αλήθεια πως κάποιοι από εμάς μετά από 40 μέρες σκληρού αγώνα κινδυνεύουν να αποκτήσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όμως δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε καθόλου έδαφος σε όποιον εκμεταλλευόμενος τη στρατηγική της κυβέρνησης προσπαθεί να μας φθείρει και επιχειρεί να ακυρώσει την αποτελεσματικότητα του αγώνα μας. Γι’αυτο επαναλαμβάνουμε πως συνεχίζουμε την απεργία πείνας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας παρά τους ορατούς κινδύνους για τη υγεία μας. Το χρωστάμε σε όλους τους συντρόφους που ένιωσαν πως δίνουμε ένα κοινό αγώνα ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης, το χρωστάμε όμως πάνω απ’όλα στους ίδιους μας τους εαυτούς και το μέσο που έχουμε επιλέξει. Καλούμε όλους τους συντρόφους να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης (4 συντρόφοι ξεπερνούν πλέον τις 40 μέρες απεργίας) και να μετατρέψουν ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ.
Κάθε αγώνας εξαντλεί τη δυναμική του μόνο όταν παραιτούμαστε, και αυτός ο αγώνας ούτε την δυναμική του εξάντλησε ούτε τον κύκλο του έκλεισε.
Υ.Γ.1 : Εχθές σταμάτησε και ο σύντροφος μας Τάσος Θεοφίλου που πορευτήκαμε μέχρι αυτό το σημείο μαζί και παραμένουμε ενωμένοι στον κοινό μας αγώνα. Καλή ανάρρωση Τάσο.
Υ.Γ. 2 : Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους επαναστάτες από την Τουρκία, που είναι δίπλα μας στη μάχη αυτή. Καλή ανάρρωση στον Γιώργο Ιγγλέση.
Υ.Γ. 3 : Αλληλεγγύη στους μετανάστες απεργούς πείνας που πραγματοποιούν απεργία πείνας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Παρανέστι Δράμας.
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ-ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Δίκτυο αγωνιστών κρατουμένων

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

One Response to Κείμενο παρέμβασης σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Λαμίας

  1. Pingback: Αναρχικοί Λαμίας : Νέα παρέμβαση αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό | Mpalothia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *