Κείμενο αντιφασιστικής πορείας στη Λαμία

ΔΟΥΛΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΦΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ
Το ζήτημα του φασισμού, εκτός των άλλων βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, με τα δικαστήρια των μελών της χρυσής αυγής να ξεκινούν στις 20 Απριλίου και με τις αποφυλακίσεις ηγετικών της στελεχών, λίγες μέρες πριν. Ο πολυετής αγώνας του ανατρεπτικού-αντικαθεστωτικού κινήματος απέναντι στους φασίστες, μορφοποίησε το σύγχρονο αντιφασιστικό κίνημα ιδίως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης. Η πείρα όλων αυτών των αγώνων δείχνει πως η μόνη απάντηση στο φασισμό οφείλει να είναι πολιτική και σε επίπεδο δρόμου και όχι μέσα σε δικαστικές αίθουσες με την υποκριτική κρατική πρωτοβουλία στη θέση του κατήγορου.
Δεν νοείται καταπιεσμένος ο οποίος επιλέγει να βρίσκεται απέναντι σε κράτος και καπιταλισμό χωρίς να αποτελεί και εχθρό του φασισμού. Το φαινόμενο αυτό, πάντα αποτελούσε στήριγμα του κυρίαρχου συστήματος σε περιόδους κρίσης και εξαθλίωσης, σαν συστημική απάντηση απέναντι στους αγώνες για την κοινωνική απελευθέρωση.Η πρόσφατη γιγάντωση της Χ.Α. δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε καμία περίπτωση χωρίς τη βοήθεια και τη στήριξη από πλευράς εφοπλιστών διά μέσου των καθεστωτικών ΜΜΕ. Μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές οι φασίστες αποϊδεολογικοποιήθηκαν μετατρεπόμενοι σε ένα lifestyle ρατσισμού και μισαλλοδοξίας το οποίο ενίσχυσε συντηρητικότερες αντιλήψεις που έκρυβε μέσα της η κοινωνία.
Η συντηρητικοποίηση της κοινωνίας είναι έκδηλη και επιχειρείται να «νομιμοποιηθεί» στη συνείδηση του κόσμου, ως κάτι το φυσιολογικό, σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής. Αυτές αναφέρονται μέσα από ρατσιστικές αντιλήψεις απέναντι σε άτομα διαφορετικής εθνικότητας, θρησκείας, χρώματος δέρματος, σεξουαλικότητας και γενικότερα απέναντι σε ανθρώπους αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Έτσι δικαιολογούνται τα ρατσιστικά πογκρόμ, οι τραμπουκισμοί, οι επιθέσεις σε συντρόφους/σες σε αυτοοργανωμένους χώρους, σε συνδικαλιστές και αντιφασίστες. Τέτοιους υποστηρικτές ακροδεξιών ιδεολογιών συναντούμε σε κόμματα εντός και εκτός κοινοβουλίου και σε νεοναζιστικές συμμορίες έτοιμες να δημιουργήσουν μία νέα χρυσή αυγή. Ένα άμεσο επόμενο των παραπάνω είναι και η ύπαρξη- ανοχή των στρατόπεδων συγκέντρωσης μεταναστών απέναντι στα όποια πρόσφατα το αντιφασιστικό κίνημα, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, επέλεξε τη σύγκρουση και πέτυχε την απελευθέρωση των πρώτων μεταναστών.
Με όπλο μας το μαχητικό αντιφασισμό τσακίζουμε τους φασίστες οπουδήποτε κι αν βρίσκονται ή κρύβονται , μέσω αντίφα οργανώσεων σε χώρους εργασίας, σχολεία, γειτονιές και όλοι μαζί στους δρόμους. Να εκμηδενίσουμε το φασιστικό καρκίνωμα διαλύοντας κάθε τοπική οργάνωση και τα γραφεία τους σε όποια πόλη ή χωριό τολμήσουν να τα ανοίξουν.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

One Response to Κείμενο αντιφασιστικής πορείας στη Λαμία

  1. Pingback: Αναρχικοί Λαμίας : Ενημέρωση, κείμενο και φωτογραφίες από αντιφασιστική πορεία (21/03) | Mpalothia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *