Ενημέρωση από αντιφασιστική πορεία στη Λαμία

Σήμερα, Σάββατο 21 Μαρτίου και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στο φασισμό-ρατσισμό αλλά και τις επικείμενες εξελίξεις που επαναφέρουν στην καθημερινότητα το ζήτημα του φασισμού, αποφασίσαμε για ακόμη μία φορά να διαδηλώσουμε στην πόλη.
Η προσυγκέντρωση-μικροφωνική, ξεκίνησε περίπου στις 12:30 όπως και είχε ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες, με συγκεντρωμένους από την Κίνηση πολιτών (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) , ευαισθητοποιημένους μαθητές, συντρόφους αλλά και ανένταχτους αντιφασίστες. Κείμενα μοιράζονταν καθόλη την διάρκεια της προσυγκέντρωσης σε ένα κέντρο γεμάτο από κόσμο ενώ στη μικροφωνική εκτός των άλλων δώσαμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς πείνας αλλά και στους 350 συλληφθέντες συντρόφους και συναγωνιστές της Φρανκφούρτης.
Η πορεία ξεκίνησε κατά της 13:30 με το αναρχικό μπλόκ στην κεφαλή να αριθμεί πάνω από 25 άτομα, ακολουθούσε το μαθητικό μπλόκ με 15 άτομα και το τελευταίο αυτό της Κίνησης με 25-30 άτομα. Η πορεία ακολούθησε μεγάλο δρομολόγιο για τα δεδομένα της πόλης περνώντας από όλες τις κεντρικές πλατείες αλλά και από τα άδεια γραφεία των φασιστών. Στο σημείο αυτό δεν μπορούμε να προσπεράσουμε ένα πρωτοφανές περιστατικό που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στη Λαμία. Στην πλατεία Πάρκου και ενώ η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη, προς έκπληξή μας , το μπλόκ της Κίνησης ως διά μαγείας “εξαφανίστηκε” ! Τους λόγους για τους οποίους οι αριστεροί επέλεξαν να σαμποτάρουν με ένα τόσο γελοίο τρόπο μια αντιφασιστική πορεία , δεν μας είναι γνωστοί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν είχε ανακύψει κάποιου είδους πρόβλημα θα μπορούσαν καταφύγουν στο διάλογο πράγμα το οποίο δεν έγινε. Οι αιτίες από μέρους μας, θα αναζητηθούν.Η πορεία συνεχίστηκε κανονικά και κατέληξε στην πλ. Ελευθερίας από όπου και ξεκίνησε.
Καθόλη την διάρκεια της πορείας πετάχτηκαν πλήθος τρικάκια με θεματικές αντιφασισμού, ενάντια στις παρελάσεις και αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας και φωνάχτηκαν πολλά συνθήματα με δυνατό παλμό. Η παρουσία των μπάτσων ήταν διακριτική και οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν θετικές.

This entry was posted in ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *