Νέο κείμενο ενάντια στις φυλακές τύπου Γ’ του Δομοκού

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-
ΤΥΠΟΥ Γ’ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ
H ακραία επιβολή λιτότητας των τελευταίων ετών, δημιούργησε ένα πολύμορφο μαζικό κίνημα, για τον έλεγχο και τον περιορισμό του οποίου η εξουσία και το κράτος, εφάρμοσαν ένα νέο δόγμα καταστολής- μηδενικής ανοχής, δείχνοντας εξόφθαλμα σε ολόκληρη την κοινωνία το πραγματικό τους πρόσωπο. Μέσα από τη λογική της παγίωσης του φόβου, προέκυψε και η έμπνευση των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’ στον Δομοκό ως το ύστατο φόβητρο, για τους εντός και εκτός των τυχόν αμφισβητίες της εξουσιαστικής παντοδυναμίας .
Τι προβλέπουν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας: Οι κρατούμενοι των λεγόμενων κελιών τύπου Γ’ (όσοι καταδικάστηκαν ή διώκονται με τους νόμους 187 , 187A τρομονόμος ) καταδικάζονται στην απομόνωση χωρίς κανένα δικαίωμα από αυτά που κατέκτησαν με αγώνα και αίμα οι φυλακισμένοι (έκτιση ολόκληρης ποινής χωρίς ευεργετικά μέτρα, καταδίκη με τρομονόμο σε ισόβια τουλάχιστον 20 χρόνια, χωρίς δικαίωμα απόλυσης υπό όρους, δηλαδή ουσιαστική αύξηση της ποινής, καθολική κατάργηση αδειών και ημιελεύθερης διαβίωσης, καθολική στέρηση δικαιώματος μεροκάματων , στέρηση-περιορισμός επικοινωνίας , 23 ώρες το 24ωρο στα κελιά και μια ώρα ατομικός προαυλισμός κ.α.). Επίσης στο συγκεκριμένο καθεστώς εγκλεισμού θα οδηγούνται και όσοι κρατούμενοι είναι απείθαρχοι και ανυπότακτοι στις άλλες φυλακές, το οποίο θα κρίνει ένας εισαγγελέας και όχι ένα δικαστήριο, με καθαρά υποκειμενικά και αόριστα κριτήρια, όπως για παράδειγμα η προσωπικότητα του κρατούμενου ή του υπόδικου.
Έτσι, στόχος δεν είναι ο σωφρονισμός και η επανένταξη του κρατούμενου στην κοινωνία, αλλά η νομική, ψυχική και πνευματική εκμηδένισή του, σε ένα καθεστώς ενταφιασμού, το οποίο εγκλωβίζει ασφυκτικά το άτομο. Το πρωτοφανές αυτό καθεστώς, κουρελιάζει το τεκμήριο της αθωότητας αφού και οι υπόδικοι θα μπορούν να εισάγονται στα κολαστήρια-φυλακές τύπου Γ’, περιμένοντας απλά την δίκη. Η αρχή της ίσης μεταχείρισης των κρατουμένων κάνει φτερά αφού Τσοχατζόπουλοι και άλλα μεγαλολαμόγια δεν κινδυνεύουν να βρεθούν σε μία φυλακή τύπου Γ’. Οι φυλακές υψίστης ασφαλείας δημιουργήθηκαν για να είναι μία φυλακή μέσα στη φυλακή, που εκδικείται και τιμωρεί, που προσπαθεί να εξοντώσει τον «εσωτερικό εχθρό», δηλαδή τους αγωνιστές και όσους αντιστέκονται στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό αλλά που μπορεί να επεκτείνει τα πλοκάμια της στην πλειονότητα των κρατουμένων, αφού το αρχικό σχέδιο ήταν η δημιουργία τμήματος υψίστης ασφαλείας σε όλες τις φυλακές της χώρας. Νέου τύπου φυλακές που από τα σπάργανα ακόμα, προσπαθούν να σπείρουν τον φόβο μεταξύ των κρατουμένων, για να σταματήσουν να διεκδικούν αλλά να δέχονται αμάσητα τα καπρίτσια κάθε υπουργού, εισαγγελέα, μπάτσου-σωφρονηστικού, για να σταματήσουν να στέκονται αλληλέγγυοι μεταξύ τους και να «αποποιηθούν» τα πολιτικά φρονήματά τους. Ακόμα, εισάγεται και η επιβράβευση του ρουφιάνου, που μπορεί να αποφυλακιστεί, η δίωξή του να παύσει, μέχρι και να απολυθεί, ως αντάλλαγμα για τις «πληροφορίες» που θα δώσει, αναφορικά για άλλους κρατούμενους ή φυγόδικους. Το σύστημα αυτό όμως δεν στοχεύει αποκλειστικά τους κρατούμενους αυτούς καθεαυτούς, αλλά σημαδεύει εξίσου απειλητικά και εμάς τους έξω, λέγοντάς μας σιωπηλά πως μπορεί να μας φυλακίσει σ’αυτούς τους τσιμεντένιος τάφους είτε επειδή αντιδρούμε, είτε επειδή αδυνατούμε να εξοφλήσουμε τα χρέη και τους φόρους.
Ως αναρχικοί/ές έχουμε συνειδητά επιλέξει να διεκδικούμε κινηματικά τα θέλω μας, κινηματικά να βιώνουμε τις νίκες και τις ήττες μας. Για τον λόγο αυτό την ίδια στιγμή που δεκάδες σύντροφοί μας βρίσκονται έγκλειστοι στο κολαστήριο του Δομοκού, με πρόσφατο ακόμα τον θάνατο του κρατούμενου Αλκιβιάδη Μέξα λόγο εγκληματικής αμέλειας του κράτους να παράσχει στους κρατούμενους γιατρό, δεν μπορούμε παρά να κλιμακώσουμε τις δράσεις μας. Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως οι διαβεβαιώσεις της αριστερής πλέον εξουσίας δεν μας είναι αρκετές , καλώντας την τοπική κοινωνία στο πλευρό μας, για να γκρεμίσουμε συθέμελα ένα ακόμη μνημείο σαδιστικής εξουσιαστικής σκέψης, που στήθηκε στην περιοχή μας, πριν να είναι αργά για όλους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ’ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 18:00

Συνέλευση αναρχικών αντιεξουσιαστών/-τριών Λαμίας

This entry was posted in κειμενα. Bookmark the permalink.

One Response to Νέο κείμενο ενάντια στις φυλακές τύπου Γ’ του Δομοκού

  1. Pingback: Συνέλευση αναρχικών αντιεξουσιαστών/-τριών Λαμίας : Κείμενο ενάντια στις φυλακές τύπου Γ’ του Δομοκού | Mpalothia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *